Hyppää pääsisältöön

Saavutettavuusseloste: Laserscanning.fi

Tämä saavutettavuusseloste koskee Laserscanning.fi-verkkosivustoa. Maanmittauslaitoksen asiantuntijat ovat arvioineet verkkosivuston saavutettavuuden vaatimusten täyttymisen. Saavutettavuusseloste on päivitetty 30.5.2023.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin saavutettavuusvaatimusten mukainen

Sivustosta on tehty saavutettavuusarviointi 30.7.2021. Arvioinnissa todettiin, ettei sivusto täytä vielä kaikilta osin saavutettavuusvaatimuksia.

Seuraavassa luetellaan saavutettavuusongelmat, jotka havaittiin arvioinnissa. Havainnot perustuvat WCAG 2.1 -saavutettavuusohjeisiin. Havaintojen perässä on numerosarja ja linkki, joka kertoo, mikä saavutettavuusohjeen kohta ei vielä toteudu sivustolla.

Havaittavuuden kannalta kohtalaiset ja vähäiset ongelmat

  • Etusivun esittelyvideon tekstitys ei vastaa täysin ääniraitaa. Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan ennen 23.9.2020 julkaistuja ei-saavutettavia videoita ei tarvitse poistaa verkkosivuilta eikä niitä tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. WCAG 1.2.2
  • Joillakin sivuilla on käytetty virheellisesti otsikkoelementtejä linkkien muotoiluun. WCAG 1.3.1

Hallittavuuden kannalta kohtalaiset ja vähäiset ongelmat

  • Artikkelilistauksien kohdistusjärjestys ei ole looginen. WCAG 2.4.3

Ymmärrettävyyden merkittävät ongelmat

  • Osien kieltä ei voi selvittää ohjelmallisesti, vaikka niissä käytetty kieli poikkeaa sivuston pääkielestä. WCAG 3.1.2

Toimintavarmuuden kannalta kohtalaiset ja vähäiset ongelmat

  • Sivuston koodi ei vastaa kaikilta osin HTML5-standardia. WCAG 4.1.1

Verkkosivuston korjaussuunnitelma

Yllämainitut verkkosivuilla havaitut ongelmat korjataan mahdollisimman pian, mutta viimeistään 30.4.2024 mennessä.

Anna saavutettavuuspalautetta

Voit antaa palautetta verkkosivuston saavutettavuudesta tai pyytää verkkosivustolla olevaa aineistoa saavutettavassa muodossa verkkolomakkeella tai lähettämällä pyynnön sähköpostilla kirjaamo@maanmittauslaitos.fi.

Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon kuluessa. Laajoissa saavutettavuuteen liittyvissä pyynnöissä Maanmittauslaitoksella on oikeus jatkaa vastausaikaa kahdella viikolla. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et ole saanut vastausta kahden viikon kuluessa, voit ilmoittaa asiasta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.