Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitoksen vastuullisuusraportti kertoo vuoden 2022 vastuullisuusteoista

Maanmittauslaitos on julkaissut vastuullisuusraportin vuodelta 2022. Raportti seuraa Vastuu Maasta -vastuullisuusohjelman ensimmäistä toteutusvuotta ja vuodelle valittujen 16 vastuullisuusteon etenemistä. Lisäksi raportissa kerrotaan, mitä muuta merkittävää Maanmittauslaitoksessa tehtiin vuoden aikana kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

""
Kuva:
Arto Arvilahti

– Vastuullisuus merkitsee meille sekä strategisia valintoja että konkreettisia tekoja. Haluamme omalta osaltamme olla mukana edistämässä vihreää siirtymää ja rakentamassa kestävää yhteiskuntaa. Kehitämme vastuullisuutta osana toimintakulttuuriamme ja etsimme yhtymäkohtia jokaisen omaan työhön. Vastuullisuusraportissa kerromme tämän työn onnistumisista ja haasteista, toteaa Maanmittauslaitoksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen.

Maanmittauslaitoksen vastuullisuustavoitteet muodostavat neljä kokonaisuutta: yhteiskuntaa palveleva tieto, hyvinvoivat ihmiset, kestävä ympäristö sekä vastuullinen toimintatapa ja talous. Tavoitteita edistävät vastuullisuusteot kasvattavat yhteiskunnan hyväksi tehdyn työn kädenjälkeä ja pienentävät oman toiminnan jalanjälkeä.

Vuoden 2022 aikana Maanmittauslaitoksessa esimerkiksi kasvatettiin avoimesti saatavilla olevien tutkimusjulkaisujen osuutta ja edistettiin avoimen lähdekoodin ratkaisuja. Monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseksi tehtiin suunnitelma ja nimikeuudistuksen yhteydessä luovuttiin sukupuolivärittyneistä nimikkeistä. Työsuhdepolkupyörä otettiin käyttöön uutena henkilöstöetuna ja maatalouden kestävyyttä parannettiin tilusjärjestelyiden avulla. Myös vastuullisuusosaamista sekä hankintojen vastuullisuutta kehitettiin vuoden aikana. 

Maanmittauslaitos on sitoutunut vastuullisuusohjelmassaan edistämään yhteensä 50 vastuullisuustekoa vuoden 2027 loppuun mennessä. Nyt julkaistu Maanmittauslaitoksen vastuullisuusraportti vuodelta 2022 on järjestyksessään yhdeksäs. Raportti on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Vastuullisuusohjelman toteutus jatkuu tänä vuonna 14 uudella vastuullisuusteolla.

Tutustu Maanmittauslaitoksen vastuullisuusraporttiin ja vastuullisuusohjelmaan

Vastuullisuusraportti 2022 (pdf)
Vastuu Maasta -vastuullisuusohjelma (pdf)

Lisätietoja

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen, 050 487 1600
etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi
 

Vastuullisuus

Uusimmat uutiset ja artikkelit