Hyppää pääsisältöön

Pasi Patrikainen Maanmittauslaitoksen pääjohtajaksi

Valtioneuvosto on tänään 22.9.2022 nimittänyt Maanmittauslaitoksen pääjohtajaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Pasi Patrikaisen ajalle 10.10.2022–9.10.2027. Pääjohtajan virkaa haki 10 henkilöä. Viran edellinen haltija Arvo Kokkonen jää eläkkeelle 1.10.2022.

Pasi Patrikainen.

Patrikainen on toiminut erilaisissa tehtävissä valtionhallinnossa ja vuodesta 2020 lukien ylijohtajana ja Elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen (E-vastuualue) johtajana Pohjois-Savon ELY-keskuksessa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa ylijohtajana ja E-vastuualueen johtajana Keski-Suomen ELY-keskuksessa sekä TE-toimiston johtajana Pohjois-Savon ELY-keskuksessa. Patrikaisella on myös pitkä kokemus infra-alan päällikkötehtävistä Pohjois-Savon ELY-keskuksessa.

Maanmittauslaitoksen pääjohtaja vastaa Maanmittauslaitoksen toiminnan tuloksellisuudesta ja tehokkuudesta. Maanmittauslaitos tekee erilaisia maanmittaustoimituksia, esimerkiksi lohkomisia ja tilusjärjestelyjä sekä tuottaa kartta-aineistoja ja edistää niiden käyttöä. Maanmittauslaitos turvaa maanomistuksen ja luototusjärjestelmän ylläpitämällä kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja rekistereissään sekä huolehtimalla omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä. Laitoksen tehtäviin kuuluu myös paikkatiedon tutkimus ja soveltaminen. 

Maanmittauslaitoksella on toimipaikkoja 36 paikkakunnalla. Työntekijöitä on yhteensä noin 1 700.
Uusi pääjohtaja Pasi Patrikainen odottaa uutta tehtäväänsä innolla ja linjaa Maanmittauslaitoksen tulevaisuutta seuraavasti:

– Maanmittauslaitos on ollut asiakaslähtöisten digitaalisten palveluiden edelläkävijä, tätä on syytä ylläpitää ja edelleen kehittää. Niin julkisten kuin yksityisten palveluiden kehittämisessä paikkatietojen laatu ja luotettavuus sekä turvallisuus ovat tärkeässä roolissa. Maanmittauslaitoksen tutkimus- ja kehittämistoiminta on laadukasta, ja sillä voidaan tukea ja edistää laajasti paikkatietomenetelmien kehitystä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä

kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, 040 029 1910

Maanmittauslaitos

Uusimmat uutiset ja artikkelit