Hyppää pääsisältöön

Vastuullisuus kuuluu kaikille Maanmittauslaitoksessa

Maanmittauslaitos on julkaissut vastuullisuusraportin vuodelta 2021. Raportissa kerrotaan vuoden aikana toteutetuista vastuullisuusteoista sekä vastuullisuuden kehittämisestä pidemmällä aikavälillä. Jatkossa Maanmittauslaitoksen vastuullisuuden kehittämistä ohjaa vastuullisuusohjelma Vastuu Maasta.

Työntekijä työskentelee metsässä.
Kuva:
Julia Hautojärvi

– Vastuullisuus kuuluu kiinteästi Maanmittauslaitoksen perustehtäviin ja tapaan toimia. Tavoitteenamme on kasvattaa yhteiskuntamme hyväksi tehdyn työn kädenjälkeä ja pienentää toimintamme aiheuttamaa jalanjälkeä. Uusin raportti on jälleen aiempaa kattavampi ja moniäänisempi. Se on myös omien asiantuntijoidemme tekemä, ja haluankin osoittaa heille lämpimät kiitokseni, sanoo viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen.

Maanmittauslaitoksen vastuullisuustavoitteet muodostavat neljä kokonaisuutta: yhteiskuntaa palveleva tieto, hyvinvoiva henkilöstö, kestävä ympäristö sekä vastuullinen toimintatapa ja talous.

Jatkossa vastuullisuusohjelma näyttää suunnan

Maanmittauslaitoksen ensimmäinen vastuullisuusohjelma Vastuu Maasta valmistui vuoden 2021 lopussa. Työhön osallistui asiantuntijoita eri puolilta organisaatiota, ja myös keskeisiä ulkoisia sidosryhmiä kuunneltiin ohjelman valmistelun aikana. Ohjelman myötä Maanmittauslaitos lupaa edistää 50 vastuullisuustekoa vuoteen 2027 mennessä.

–  Vastuullisuus toteutuu arjen työssä ja parhaiten silloin, kun oman työn merkitys tunnistetaan. Vastuullisuustavoitteisiin päästäksemme tulemme tekemään töitä sisäisesti, mutta toivomme ja tulemme aktiivisesti kysymään tukea ja näkemystä myös asiakkailtamme ja kumppaneiltamme, toteaa pääjohtaja Arvo Kokkonen.

Tutustu vastuullisuusraporttiin ja vastuullisuusohjelmaan

Vastuullisuusraportti 2021
Vastuu Maasta -vastuullisuusohjelma

Vastuullisuusraportti ja -ohjelma ovat luettavissa verkkosivuillamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Vastuullisuusraportin ruotsinkielinen versio julkaistaan 19.5.2022 mennessä.

Lisätietoja

Pääjohtaja Arvo Kokkonen, 040 028 0875
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen, 050 487 1600
etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Vastuullisuus

Uusimmat uutiset ja artikkelit