Hyppää pääsisältöön

Hakemuksen täydennyspyynnön sisältö nyt myös asiointipalvelussa

Onko sinua pyydetty täydentämään lainhuutoon, kiinnitykseen tai erityisen oikeuden rekisteröintiin liittyvää hakemusta? Pyyntö tulee sähköpostiin, mutta jatkossa se on nähtävissä myös asiointipalvelussa.

Etusivulta pääset alkuun

Asiointipalvelun etusivulla oikeassa laidassa näkyy Käynnissä olevat asiat -lista. Listalla näytetään ne kiinteistöasiat, jotka sinulla on käynnissä Maanmittauslaitoksessa. Jos olet hakenut kiinteistöllesi lainhuutoa, kiinnitystä tai erityisen oikeuden rekisteröintiä, näet asiaa klikkaamalla lisätietoja.

Jos käynnissä olevan asian kohdalla näkyy maininta ”Täydennyspyyntö”, asian käsittelijä tarvitsee asiakirjoja tai muita tietoja asian käsittelemiseksi. Klikkaamalla kohtaa ”täydennyspyyntö/täydennyskehotus” saat näkyville viestin sisällön. Viestin sisällön saat talteen ”Tallenna/tulosta”-toiminnon avulla.

Näin vastaat täydennyspyyntöön

Kun täydennyspyynnössä ilmoitetut asiakirjat ja tiedot ovat valmiina, kirjaudu asiointipalveluun ja valitse listasta asia, jota on pyydetty täydentämään. Avaa täydennyspyyntö ja klikkaa ”Täydennä hakemusta” -painiketta viestin lopussa. Täytä lomakkeelle pyydetyt tiedot.

Tietojen lähettämisen jälkeen saat ilmoituksen siitä, että täydennykset on vastaanotettu. Erillistä sähköpostikuittausta ei tule.

Katso päätökset asiointipalvelusta

Kun asia on ratkaistu, käynnissä olevien asioiden listalla näkyy merkintä ”Asiassa on päätös”. Asiaa klikkaamalla saat auki tarkempia tietoja sekä mahdollisuuden ladata päätösasiakirjan.

Asiakirja on ladattavissa kuuden kuukauden ajan. Tämän jälkeen asia poistuu käynnissä olevien asioiden listalta.


Kirjaudu asiointipalveluun ja katso, mitä tietoja kiinteistöistäsi löytyy:

Uusimmat palvelutiedotteet