Hyppää pääsisältöön

Paikkatietoikkunan uusi versio mahdollistaa omien tyylien tallennuksen

Paikkatietoikkuna ja sen taustalla oleva Oskari-ohjelmisto on päivitetty uuteen versioon (Oskari 2.11.0). Suurin käyttäjälle näkyvä muutos on, että käyttäjä voi tallentaa omia tyylejään karttatasoille ja käyttää niitä julkaistuissa kartoissa.

Hyvinvointialueet näytetään käyttäjän valitsemalla tyylillä Paikkatietokkunassa.
Kuva: Hyvinvointialueet näytetään käyttäjän valitsemalla tyylillä Paikkatietokkunassa.

 

Alla on kuvattu lyhyesti, mitä muutoksia versionvaihto toi Paikkatietoikkunaan:

  • Karttatasojen tyylien tallennus: Käyttäjä voi tallentaa oman tyylin vektoritasoille myöhempää käyttöä varten. Omia tyylejä voi käyttää myös julkaistuissa kartoissa. Omat tyylit löytyvät Omat tiedot -välilehdeltä.
  • Haku julkaistuilla kartoilla: Hakutoiminnallisuutta julkaistuilla kartoilla on parannettu.
  • Mobiiliversio: Paikkatietoikkuna siirtyy mobiilinäkymään, kun näytön leveys tai korkeus on alle 650 pikseliä. Mobiiliversiossa kartan päälle aukeavat ikkunat täyttävät koko näytön ja ikkunoiden sisältöä on muokattu pienelle ruudulle sopivammaksi. Hakuikkuna sulkeutuu käyttäjän valitessa hakutuloksen, jolloin käyttäjä näkee hakutuloksen kartalla.
  • Karttajulkaisu: Työkaluvalintoja karttajulkaisijassa on uudistettu. Karttatasoihin liittyvät valinnat tehdään nyt Karttatasot-valikossa ja vain ohjelmallisen käytön kautta saatavilla olevat työkalut valitaan "Ohjelmallinen käyttö (RPC-rajapinta)" -valikossa. Julkaistulla kartalla on käytettävissä teemakarttojen luokittelutyökalut, kun teemakartta esitetään julkaistussa kartassa.
  • Teemakartat: Teemakartan aluejakoihin on lisätty hyvinvointialueet ja postinumeroalueet. Ne ovat toistaiseksi käytettävissä ainoastaan omille indikaattoreille. Tiedon syöttölomakkeessa aluejaot järjestetään niiden nimen perusteella aiemman aluekoodin (esim. kuntatunnus) sijaan.

Lisäksi on tehty pienempiä muutoksia muun muassa ylläpitotyökaluihin, aikasarjoihin ja karttatasojen vertailutyökaluihin sekä käyttäjiä opastaviin työkaluvihjeisiin. Konepellin alla tietokanta on päivitetty uudempaan PostgreSQL-versioon.

Tarkemmin voit lukea muutoksista Oskari.org-ohjelmiston GitHub-sivustolta. Uusin versio on 2.11.0.

Lisätietoja: 
Riikka Kivekäs, asiantuntija, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi, 050 348 4602

Uusimmat palvelutiedotteet