Hyppää pääsisältöön

Vanha koekäyttöympäristö poistuu käytöstä 31.12.2023

Maanmittauslaitoksen Kiinteistötietojen kyselypalvelun (REST) ja Kiinteistötietojen tulostepalvelun vanha koekäyttöympäristö suljetaan 31.12.2023. Maanmittauslaitos on julkaissut kesällä uuden koekäyttöpalvelun testaamiseen. Toivomme, että siirryt uuden koekäyttöpalvelun käyttöön mahdollisimman pian.

Koekäytön palvelutunnus säilyy - palveluosoite muuttuu

Koekäyttöympäristön sopimusasiakkaille on lisätty automaattisesti oikeudet uuteen koekäyttöpalveluun, ja palvelu toimii entisellä koekäyttöympäristön palvelutunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana).  Palveluosoite sen sijaan muuttuu.  Vanha ktjwskk.nls.fi-osoite poistuu ja kyselyt tulee ohjata jatkossa ktjwsint.nls.fi-alkuiseen osoitteeseen. 

Koekäyttöpalvelun sisältö

Koekäyttöpalvelussa voi testata ja tutustua seuraavien palveluiden tuotteisiin ja teknisiin ominaisuuksiin: 

  • Kiinteistötietojen kyselypalvelu (REST) (Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tiedot)
  • Kiinteistötietojen tulostepalvelu (PDF) (vain lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tulosteet)

 Koekäyttöpalvelun tuotteet ja kyselyt ovat samoja kuin tuotantoympäristössä, mutta data on staattinen kopio noin kaksi vuotta vanhasta lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tilanteesta. Henkilöiden ja yhtiöiden tiedot eivät ole todellisia.  Aikaisemmin käyttämiäsi rekisteriyksiköiden tunnuksia tai tietoja ei välttämättä ole enää palvelussa. Jos olet käyttänyt vakioituja testitapauksia, voit joutua luomaan testitapaukset uudelleen.

Tutustu koekäyttöpalvelun kuvauksiin:

Kuvausten Kyselyt- ja esimerkit-osiosta löydät erilaisia hakuesimerkkejä.

Käytä testaamiseen koekäyttöpalvelua

Käytä testauksessa aina ensisijaisesti koekäyttöpalvelua. Näin varmistat, että esimerkiksi todellisia henkilötietoja ei käsitellä tarpeettomasti. Koekäyttöpalvelun käyttö on maksutonta.

Ota yhteyttä: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi.

Aikaisempi tiedote 12.6.2023

Uusimmat palvelutiedotteet