Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2022 kuntajakoaineistot päivitetty Avoimien aineistojen tiedostopalveluun

Vuoden 2022 kunta-, maakunta-, aluehallintorajat on päivitetty Avoimien aineistojen tiedostopalveluun tammikuussa. Kuntarajat ja muut hallinnolliset rajat löytyvät Kuntajakopohjaiset hallinnolliset aluejaot nimisestä tuotteesta. Rajojen lisäksi tuotteisiin sisältyy ominaisuustietoja, esimerkiksi kuntanumerot, kuntanimet suomeksi ja ruotsiksi sekä vastaavia tietoja maakunnista ja aluehallintorajoista. 

Kuntajakopohjaiset hallinnolliset aluejaot on tuotettu nyt ensimmäisen kerran GeoPackage -formaatissa. Muita formaatteja ovat GML, MapInfo-, Shape- ja PNG. Tutustu Kuntajakopohjaiset hallinnolliset aluejaot tuotteeseen tarkemmin. 

Hyvinvointialueiden rajat tulevat mukaan ensi vuoden aineistoon tammikuussa 2023, kun uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa. Mikäli kaipaat näitä rajoja jo nyt, niin Tilastokeskuksen sivuilta löytyy hyvinvointialueiden ja kuntien välinen luokitusavain.  

Näiden koodien avulla pystyt muodostamaan itse kuntajakoaineistosta hyvinvointialueiden rajat. Tilastokeskus on myös tuottanut WMS- ja WFS-rajapintapalveluiden kautta saatavia tilastointialueita, jotka sisältävät myös hyvinvointialueiden rajat.  Nämä aineistot ovat 1:1 milj. ja 1:4,5 milj. mittakaavoihin yleistettyjä.

Kuvassa esimerkki kuntajakoaineistosta 1:1 000 000 Shape-formaatissaKuvassa esimerkki kuntajakoaineistosta 1:1 000 000 Shape-formaatissa.

Uusimmat palvelutiedotteet