Hyppää pääsisältöön

Töihin Paikkatietokeskukseen

FGI:n henkilöstöä kahvitauolla.
Kuva: Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus FGI on paikkatietoalan asiantuntija- ja tutkimuslaitos Espoon Otaniemessä. Teemme paikkatietoalan mittaus- ja tutkimustyötä yhteistyössä yliopistojen ja tutkimuslaitosten, julkisyhteisöjen ja yritysten kanssa maailmanlaajuisesti.

Vaikuttavaa ja laadukasta huippututkimusta

Suomen Akatemian vertailussa Maanmittauslaitoksen paikkatietokeskus on sijoittunut tieteen vaikuttavuudessa tutkimuslaitosten ykköseksi kolme vuotta peräkkäin vuosina 2020–2022.

Paikkatietokeskus on hyvän maineensa ja vaikuttavien tuloksiensa vuoksi menestynyt hyvin suomalaisissa ja ulkomaisissa tutkimusrahoitushauissa, mikä on mahdollistanut tutkimustyömme jatkuvuuden pitkällä aikavälillä.

Tutustu tutkimusryhmiimme

Kansainvälinen ja monimuotoinen

Paikkatietokeskuksessa työskentelee noin 150 työntekijää, jotka tulevat eri puolilta maailmaa. Maanmittauslaitos on allekirjoittanut monimuotoisuussitoumuksen. Monimuotoisuussitoumus on pohjoismaisen yritysvastuuverkoston FIBSin työkalu, jonka allekirjoittaneet organisaatiot sitoutuvat edistämään monimuotoisuutta, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Hyvinvoivat työntekijät

Viimeisimmän työhyvinvointikyselymme perusteella Paikkatietokeskuksessa työskentelevät arvostavat esimerkiksi työyhteisön oikeudenmukaisuutta, työn mielenkiintoisuutta ja haastavuutta sekä hyviä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työntekoonsa ja työn sisältöön. Joustavat työajat, monipaikkainen työ sekä hyvät etätyömahdollisuudet lisäävät työviihtyvyyttämme ja työn ja vapaa-ajan tai perhe-elämän sujuvaa yhdistämistä.

Tukea omaan urapolkuusi

Meillä on hyvät mahdollisuudet edetä tutkijanuralla. Työntekijöitämme kannustetaan ja tuetaan suorittamaan akateemisia tutkintoja sekä käymään muita omaa osaamista tukevia koulutuksia työn ohessa.

Modernit toimitilat ja tutkimuslaitteet

Espoon Otaniemen toimitilat otettiin käyttöön vuonna 2022, ja ne ovat varta vasten Paikkatietokeskuksen tarpeisiin suunnitellut. Käytössämme ovat modernit tutkimuslaboratoriot ja viimeisimpää tutkimuslaitteistoa alallamme.

Kattavat tutkimuksen tukipalvelut

Laaja tutkimuksen tukipalvelujen asiantuntijatiimimme toimii tutkijoiden tukena aina hakuvaiheesta loppuraportointiin saakka. Saat asiantuntevaa tukea tutkimusrahoitukseen, julkaisuun, viestintään ja vaikuttavuuteen.