Hyppää pääsisältöön

96 % kesätyöntekijöistä suosittelisi Maanmittauslaitosta työpaikkana

Maanmittauslaitoksessa työskenteli kesän 2022 aikana 155 harjoittelijaa muun muassa maanmittaus- ja kirjaamistehtävissä, asiakaspalvelussa, tutkimustehtävissä ja sovelluskehityksessä. Palautekyselyn perusteella Maanmittauslaitos näyttäytyy opiskelijoille hyvänä ja kiinnostavana työpaikkana.

Iloisia nuoria metsässä Maanmittauslaitoksen huomioliiveissä ja mittalaitteiden kanssa. Kuvassa lukee "Sain vastuuta, mikä oli tosi mukavaa" ja "Työpaikkana Maanmittauslaitos on joustava ja työntekijäystävällinen".

Maanmittauslaitos palkkaa vuosittain ison joukon eri alojen opiskelijoita kesäharjoitteluun. Kesän päätteeksi tehdyn palautekyselyn perusteella Maanmittauslaitos onnistui tarjoamaan hyvän harjoittelukokemuksen.

Riittävästi perehdytystä ja hyvä vastaanotto

Perehdytyksen riittävyys sai arvion 4,5 asteikolla 1–5. Parhaat arviot (4,9/5) sai kokemus siitä, että työyhteisössä otettiin uusi tulokas hyvin vastaan. Harjoittelijat saivat myös riittävästi apua ja tukea (4,8/5), ja he kokivat arvostusta työyhteisössään (4,7/5). Kaiken kaikkiaan harjoittelu koettiin hyödyllisenä tulevaisuuden kannalta (4,6/5).

Eniten petrattavaa löytyi palautekeskustelun järjestämisessä (3,5/5) sekä työvälineiden käyttöön saamisessa (3,8/5).

”Työpaikkana Maanmittauslaitos vaikuttaa loistavalta”

Avoimissa vastauksissa nostettiin esiin muun muassa hyvät työkaverit, ja Maanmittauslaitosta luonnehdittiin muutenkin viihtyisäksi työpaikaksi. Harjoittelijat myös kiittivät saaneensa heti alusta asti sopivasti vastuuta ja tunteen siitä, että heidän osaamiseensa luotetaan. Apua kuitenkin sai aina silloin, jos sitä tarvitsi.

Hyviä kehityskohteita nostettiin myös esiin, kuten toive tarkemmasta palautteesta ja selkeämmistä tavoitteista. Näistä otetaan opiksi, jotta voimme olla jatkossa entistäkin parempi ja vastuullisempi työnantaja.

Yleinen tyytyväisyys näyttää joka tapauksessa kasvaneen, sillä 85 % vastaajista haluaisi työskennellä Maanmittauslaitoksessa myös jatkossa (v. 2021 74 %) ja jopa 96 % suosittelisi Maanmittauslaitosta työpaikkana (v. 2021 91 %).

– Olemme todella iloisia siitä, että näin moni haluaisi työskennellä meillä myös jatkossa. Meille on tärkeää, että voimme tarjota mielekästä ja merkityksellistä työkokemusta eri alojen opiskelijoille ja tuleville asiantuntijoille. Moni ei ehkä tiedäkään, kuinka monipuolisia työmahdollisuuksia meiltä löytyy myös vaikkapa tradenomi- tai IT-alan opiskelijoille. Moni tämänkin kesän harjoittelijoista on jatkanut meillä esimerkiksi osa-aikaisena kesän jälkeenkin, kertoo henkilöstöjohtaja Johanna Snellman.

Palautekysely toteutettiin neljännen kerran. Kysely lähetettiin elokuussa 147 kesätyöntekijälle. Kyselyn vastausprosentti oli 68 %.

Seuraa avoimia työpaikkoja

Ensi kesän harjoittelupaikat tulevat hakuun tammikuussa 2023. Seuraa työpaikkailmoituksiamme LinkedInissä ja osoitteessa maanmittauslaitos.fi/tyopaikat. Ota Maanmittauslaitos seurantaan myös Instagramissa.

Lisätietoja

Henkilöstöjohtaja Johanna Snellman, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Maanmittauslaitos

Uusimmat uutiset ja artikkelit