Hyppää pääsisältöön

Kiinteistörekisterin tapahtumat

Voit hakea tapahtumia seuraavilla hakutavoilla:

Tapahtumien hakujen käyttövinkit

Hakutulokset

Hakutavasta riippuen tapahtumat näytetään joko tapahtumaluettelossa tai tapahtumakortilla. Tapahtumanumerolla tai tunnistetiedoilla haettaessa aukeaa tapahtumakortti. Muilla hakutavoilla aukeaa ensin tapahtumaluettelo, josta voit edelleen avata tapahtumakortin haluamastasi tapahtumasta. Jos hakuehdolla ei löydy yhtään kohdetta, sovellus ilmoittaa siitä.

Tapahtumaluettelo

Tapahtumaluettelo aukeaa uuteen selainikkunaan. Löytyneiden tapahtumien lukumäärä näytetään tulosteen alussa. Tapahtumista näytetään mm. tapahtumatyyppi, tapahtumanumero ja arkistoviite. Arkistoviitettä klikkaamalla aukeaa yhteys Maanmittauslaitoksen sähköiseen arkistoon eli ARKKIin.  Ohje sähköisen arkiston  käytöstä. Uuteen selainikkunaan aukeaa hakutuloslomake, jossa ovat mahdolliset valittua tapahtumaa koskevat asiakirjat. Sähköinen arkisto ei ole kattava; kaikkia asiakirjoja ei ole tallennettu.

Tapahtumaluettelolla olevista tapahtumanumeroista saa auki tapahtumakortin.

Tapahtumaluettelo aukeaa, kun tapahtumat on haettu Tapahtuman ominaisuustiedoilla, Lähtökohteen tunnuksella tai Rekisteröintikohteen tunnuksella.

Tapahtumakortti

Tapahtumakortti aukeaa uuteen selainikkunaan. Siinä näytetään tarkempia tietoja tapahtumasta, kuten tapahtuman perustiedot, lähtökohteet (vain rekisteröimättömät tapahtumat), tapahtumailmoitukset (vain keskeneräiset tapahtumat) ja käsittelytiedot.

Jos tapahtumalla on uudenmuotoinen MML3 arkistotunnus, se toimii linkkinä Maanmittauslaitoksen sähköiseen arkistoon eli ARKKIin. Ohje sähköisen arkiston  käytöstä.

Tapahtumakortti aukeaa, kun tapahtumaa on haettu Tapahtumanumerolla tai tapahtumanumero on valittu tapahtumaluettelosta.