Hyppää pääsisältöön

Paikkatietojen kuntafoorumi (PAKU)

Kunnan edustaja, tule mukaan Paikkatietojen kuntafoorumiin! Ilmoittaudu jäseneksi Paikkatietojen kuntafoorumiin ja tule mukaan vaikuttamaan, keskustelemaan ja jakamaan osaamista! Jäsenyys on tarkoitettu vain kuntien edustajille. 

Mikä on PAKU?

Paikkatietojen kuntafoorumi PAKU edustaa kuntien ääntä valtionhallinnon paikkatietoratkaisuihin liittyvän toiminnan ja valtakunnallisten hankkeiden kehittämisessä. PAKUn toiminnassa kunnat ja valtionhallinto vaihtavat tietoa julkishallinnon paikkatietotoimintaa koskettavasta kehitystyöstä ja voivat antaa palautetta kehitystyön tueksi.

Yli 260 kunnan edustajaa + valtionhallinnon toimijat yhdessä

Kuntafoorumiin kuuluvat kunnat kartalle vietynä
Katso kartasta mistä kunnista PAKU:n edustajat tulevat. Kunnat on merkattu vihreällä. Kuva päivitetty 3.1.2023.

Kuntaedustajia on mukana PAKU:ssa yli 200 eri puolilta Suomea. PAKU:n koordinointiryhmässä on mukana 12 kuntaedustajaa. Koordinointiryhmään kuuluu myös edustajia valtionhallinnon organisaatioista. Toimintamme kehittyy kuntajäsenten ja valtionhallinnon toimijoiden tiiviissä yhteistyössä. 

Miksi kannattaa tulla mukaan PAKU:n toimintaan? 

  • PAKUn jäsenet kutsutaan noin kuusi kertaa vuodessa järjestettäviin verkkotapaamisiin, joissa on vaihtuvia teemoja ja ajankohtaiskatsauksia. Kalenterikutsu tapaamisiin lähetetään kaikille PAKU:n jäsenille.
  • PAKU:n jäsenille kootaan oma uutis- ja ajankohtaiskatsaus, joka lähetetään sen tilanneille jäsenille sähköpostitse kerran kuussa. 
  • Lisäksi PAKU:n jäsenet saavat vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia. Lähetämme tietoa niistä sähköpostitse.
  • PAKU on paikkatietojen digitalisaatiosta kiinnostuneille kuntaedustajille hyvä verkostoitumisen ja tutustumisen paikka. Asioita ei tarvitse ratkoa yksin, tukea ja neuvoa on saatavilla erilaisiin tilanteisiin. 

Liity jäseneksi Paikkatietojen kuntafoorumiin ja tule mukaan vaikuttamaan, keskustelemaan ja jakamaan osaamista! 

Kysyttävää? Lähetä meille postia kuntafoorumi(a)maanmittauslaitos.fi tai ota yhteyttä Jaakko Uusitaloon, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi