Hyppää pääsisältöön

Analyysi-toiminnallisuus ei ole käytettävissä Paikkatietoikkunassa 11.6.2024 alkaen

Paikkatietoikkunan Analyysi-toiminnallisuus ei ole käytettävissä tiistaista 11.6.2024 alkaen. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Paikkatietoikkunan Analyysi-toiminnallisuus ei ole käytettävissä tiistaista 11.6.2024 alkaen. Tämän jälkeen Paikkatietoikkunassa ei voi enää tehdä kohteille vyöhykkeitä, laskea tunnuslukuja tai tehdä muita paikkatietoanalyyseja. Muutoksella ei ole vaikutusta Paikkatietoikkunan muihin perustoiminnallisuuksiin.

Kirjautuneen käyttäjän tallentamat analyysit ovat palvelussa nähtävillä Omat tiedot -välilehden kautta vuoden 2024 loppuun asti, jonka jälkeen ne poistetaan Paikkatietoikkunasta.

Analyysi-toiminnallisuus poistetaan, koska sen käyttö on suhteellisen vähäistä ja ylläpito vaatii paljon resursseja. Taustalla on myös se, että Analyysi-osio perustuu vanhentuneeseen teknologiaan. 

Paikkatietoikkuna on kansallinen paikkatietoportaali, joka esittelee eri tiedontuottajien paikkatietoaineistoja ja -palveluja sekä niiden hyödyntämismahdollisuuksia. Paikkatietoikkuna on keskeinen osa Suomen INSPIRE-direktiivin toimeenpanoa

Paikkatietoikkunassa on yli 3 000 karttatasoa, jotka liitetään palveluun yli 70 organisaation rajapintapalveluista näiden pyynnöstä ja sopimuksiin perustuen. Jatkossakin Paikkatietoikkunassa (käyttäjän) on mahdollista muun muassa katsella eri karttatasoja päällekkäin, julkaista karttatasoja omilla verkkosivuilla(an) ja luoda tilastoteemakarttoja. 

Paikkatietoanalyysejä voi tehdä avoimen lähdekoodin (esim. QGIS) tai kaupallisilla paikkatieto-ohjelmistoilla.

Lisätietoa:

Uusimmat palvelutiedotteet