INSPIRE

INSPIREn tavoitteena on luoda eurooppalainen paikkatietoinfrastruktuuri, joka helpottaa paikkatietojen saatavuutta kaikkialla Euroopassa ja edistää niiden yhteentoimivuutta. Lue lisää sivulta Mikä INSPIRE?

Keskeinen osa Suomen INSPIRE-toimeenpanoa on Paikkatietoikkuna, joka on Suomea koskevia paikkatietoaineistoja ja -palveluita sekä niiden hyödyntämismahdollisuuksia esittelevä paikkatietoportaali.

Seuraa INSPIRE-somekanavia, niin saat nopeasti tietoa ajankohtaisista koulutuksista ja tapahtumista sekä Paikkatietoikkunaan liittyvistä asioista:

Tilaa Paikkatietoverkoston uutiskirje, josta saat tiiviissä muodossa tietoa paikkatietoalan ajankohtaisista asioista. Liityt samalla Paikkatietoverkostoon, jossa pääset mukaan vaikuttamaan ja keskustelemaan INSPIRE-toimeenpanoon ja kansalliseen paikkatietoinfrastruktuuriin liittyvistä asioista. Verkosto on avoin foorumi kaikille paikkatietoasioista kiinnostuneille. Joukossamme on jo lähes 500 jäsentä! Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet löytyvät Paikkatietoalan verkostot -sivulta.

INSPIRE: Usein kysyttyä

Jäikö jokin askarruttamaan?

Katso usein kysytyt kysymykset

Paikkatietoikkuna

Kansallisessa paikkatietoportaalissa on käytettävissä noin 1600 karttatasoa yli 60 eri organisaatiolta.

Positio-lehti

Lehti kaikille paikkatiedosta kiinnostuneille painettuna ja verkossa.

Paikkatietopoliittinen selonteko

Lue, miten Suomeen rakennetaan maailman innovatiivisin ja turvallisin paikkatiedon ekosysteemi.