INSPIRE

INSPIREn tavoitteena on luoda eurooppalainen paikkatietoinfrastruktuuri, joka helpottaa paikkatietojen saatavuutta kaikkialla Euroopassa, mahdollistaa paikkatietojen jakamisen erityisesti julkisen sektorin organisaatioiden välillä ja auttaa rajojen yli tapahtuvassa päätöksenteossa. Lue lisää sivulta Mikä INSPIRE?

Tutustu Paikkatietoikkunaan, joka on Suomea koskevia paikkatietoaineistoja ja -palveluita sekä niiden hyödyntämismahdollisuuksia esittelevä paikkatietoportaali.

Seuraa INSPIRE-somekanavia, niin saat nopeasti tietoa ajankohtaisista koulutuksista ja tapahtumista sekä Paikkatietoikkunaan liittyvistä asioista:

Tilaa Paikkatietoverkoston uutiskirje, josta saat tiiviissä muodossa tietoa paikkatietoalan ajankohtaisista asioista. Liityt samalla Paikkatietoverkostoon, jossa pääset mukaan vaikuttamaan ja keskustelemaan INSPIRE-toimeenpanoon ja kansalliseen paikkatietoinfrastruktuuriin liittyvistä asioista. Verkosto on avoin foorumi kaikille paikkatietoasioista kiinnostuneille. Joukossamme on jo yli 400 jäsentä! Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet löytyvät Paikkatietoalan verkostot -sivulta.

Paikkatietoikkuna

Kansallisessa paikkatietoportaalissa on käytettävissä noin 1600 karttatasoa yli 60 eri organisaatiolta.

Positio-lehti

Lehti kaikille paikkatiedosta kiinnostuneille painettuna ja verkossa.

Paikkatietopoliittinen selonteko

Lue, miten Suomeen rakennetaan maailman innovatiivisin ja turvallisin paikkatiedon ekosysteemi.