Hyppää pääsisältöön

Katsele ja lataa karttoja

Voit katsella Maanmittauslaitoksen karttoja ja ilmakuvia verkossa.

Karttapaikalla pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin ja ilmakuviin. Voit hakea karttoja koko Suomesta muun muassa paikannimillä ja koordinaateilla. Karttahaun lisäksi palvelusta löytyy monia muita ominaisuuksia. Katso karttamerkkien selitteet. Karttapaikalla näet aina tuoreimman kuvan, vanhoja ilmakuvia voit katsoa Paikkatietoikkunassa.

Paikkatietoikkunassa voit katsella eri tiedontuottajien tarjoamia karttoja ja paikkatietoja. Historiallisia ilmakuvia voit katsella Paikkatietoikkunassa. Katso ohje historiallisten ilmakuvien katseluun.

Karjalan kartat -palvelussa voit katsella vanhoja karttoja luovutetun Karjalan alueelta. Palvelussa on pitäjänkarttoja ja maastokarttoja ja niitä voi hakea nimistöhaulla.

Erantokartta näyttää erannon arvon eri puolilla Suomea. Erannon arvo (asteina) kertoo, kuinka paljon magneettinen pohjoinen eli kompassin näyttämä suunta eroaa kartalla esitetystä maantieteellisestä pohjoisesta.

Vanhat kartat -verkkopalvelussa voit katsella vanhoja peruskarttoja vuosilta 1949–1997.

Maanmittauslaitoksen arkistossa on toimituskarttoja isojaosta tähän päivään. Toimituskartalla näkyy yleensä rajamitat ja rajapyykkien numerot. Toimituskartat eivät ole vapaasti katseltavissa tai ladattavissa. Voit tilata toimituskarttoja asiakaspalvelustamme. Lisätietoja toimituskartan tilaamisesta.

Lataa karttoja verkosta

Perus- ja maastokarttarasterit ja ilmakuvat ovat ladattavissa digitaalisessa muodossa Karttapaikan Lataa paikkatietoaineistoja -osiosta. Karttarastereita voi katsella tavallisilla kuvankatseluohjelmilla ja ilmakuvia esimerkiksi GIMP-kuvankäsittelyohjelmalla.

Tilaston pohjakartalla esitetään yleistetyt hallintorajat ja aluejaot (kunnat, maakunnat ja aluehallintovirastot) sekä aluejakojen nimet.

Vanhat painetut kartat -verkkopalvelusta voit ladata vanhoja painettuja karttoja:

  • 1:20 000-mittakaavaiset Perus - ja Topografikartat on painettu vuosina 1949–1998
  • 1:50 000-mittakaavaiset topografiset kartat, peruskartan pienennökset ja Maastokartat ovat vuosilta 1964–2006.

Karjalan kartat ovat ladattavissa osoitteessa http://vanhatpainetutkartat.maanmittauslaitos.fi/karjalankartat/ Linkistä aukeaa hakemistorakenne, josta pääset lataamaan karttoja. Lisätietoa ohjeessa.

Karttapaikka

Katsele maastokarttoja, ilmakuvia, kiinteistötunnuksia ja -rajoja. Voit myös ostaa karttoja tai ladata paikkatietoaineistoja.

Lue lisää

Teema

Teema