Katsele ja lataa karttoja

Voit katsella Maanmittauslaitoksen karttoja  verkossa.

Karttapaikalla pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin ja ilmakuviin. Voit hakea karttoja koko Suomesta muun muassa paikannimillä ja koordinaateilla. Karttahaun lisäksi palvelusta löytyy monia muita ominaisuuksia. Katso karttamerkkien selitteet.

Paikkatietoikkunassa voit katsella eri tiedontuottajien tarjoamia karttoja ja paikkatietoja.

Karjalan kartat -palvelussa voit katsella vanhoja karttoja luovutetun Karjalan alueelta. Palvelussa on pitäjänkarttoja ja maastokarttoja ja niitä voi hakea kattavalla nimistöhaulla.

Erantokartta näyttää erannon arvon eri puolilla Suomea. Erannon arvo (asteina) kertoo, kuinka paljon magneettinen pohjoinen eli kompassin näyttämä suunta eroaa kartalla esitetystä maantieteellisestä pohjoisesta.

Lataa karttoja verkosta

Maastokarttoja ja ilmakuvia on ladattavissa digitaalisessa muodossa Avoimien aineistojen tiedostopalvelusta.

Vanhat painetut kartat -verkkopalvelusta voit ladata vanhoja painettuja peruskarttoja. Kartat on painettu vuosina 1949–1992.

Karjalan kartat ovat ladattavissa osoitteessa http://vanhatpainetutkartat.maanmittauslaitos.fi/karjalankartat/ Linkistä aukeaa hakemistorakenne, josta pääset lataamaan karttoja. Lisätietoa ohjeessa.

Tilaston pohjakartalla esitetään yleistetyt hallintorajat ja aluejaot (kunnat, maakunnat ja aluehallintovirastot) sekä aluejakojen nimet.

Karttapaikka

Katsele maastokarttoja, ilmakuvia, kiinteistötunnuksia ja -rajoja. Voit myös ostaa karttoja.

Lue lisää

Teema

Teema