Hyppää pääsisältöön

Paikkatietoikkunan ohjelmisto päivitetään 31.3.2022 kl 13-14

Paikkatietoikkunan ohjelmisto päivitetään 31.3.2022 kl 13-14 välillä jälleen uusimpaan (Oskari 2.7).

Päivityksen myötä on tehty jälleen joukko sekä käyttäjälle välittömästi näkyviä parannuksia, että muutoksia "pellin alla", jotka parantavat palvelun ylläpitoa ja toiminnan luotettavuutta. 

Uudistettu vektoriaineistojen tyylivalinta otettiin käyttöön nyt myös karttamerkinnöille, omille aineistoille ja yleisille eri tiedontuottajien tarjoamille vektoritasoille (eli wfs-tasoille). Huomaa, että viimeksi mainituille tyylivalinnat eivät ole tallennettavissa, vaan ovat käytettävissä vain yhden selainsession aikana. Samalla itse uuden tyylivalinnan käytettävyyttä, visuaalista ilmettä ja valittujen tyylien esittämistä kartalla ja tulostuksessa on edelleen parannettu. Aiemmin tänä vuonna uusi tyylivalinta otettiin käyttöön pelkästään omille karttatasoille/kohteille ja nyt vanha tyylivalinta on viimein poistettu kokonaan käytöstä. 

Teemakartan tilasto-ominaisuuksiin tehtiin seuraavia parannuksia:

  • Jakautuvalle absoluuttisia arvoja sisältävälle aineistolle on nyt mahdollista tehdä jakautuva pistesymboliesitys (esim. Kuntien välinen muuttovoitto/-tappio)
  • Teemakartan karttaselite (legenda) on nyt helpommin luettava pistesymboliesityksen osalta ja pistesymboleille saa nyt vapaasti valita värin
  • Teemakartan taustalla toimivien tilastorajapintojen tietojen käsittelyä on parannettu

Omille karttatasoille ja omille aineistoille voi nyt antaa nimet myös käyttöliittymän muilla kielivaihtoehdoilla (ruotsiksi ja englanniksi) siten, että nuo kielet ovat käytössä silloin kun palvelua käyttää kullakin kielellä. Nämä omien karttatasojen kielivalinnat toimivat myös karttajulkaisuissa, eli voit tehdä myös karttajulkaisusta kieliversioita aiempaa helpommin. 

"Omat tiedot" -ikkunan eri välilehtien (Karttajulkaisut, Karttanäkymät, Käyttäjätiedot) sisältöjen esittämistapaa ja käytettävyyttä on parannettu tutut perustoiminnot kuitenkin edelleen säilyttäen. Muut "Omat tiedot"-ikkunan välilehdet uudistetaan seuraavassa päivityksessä. 

Omien kohteiden muokkauslomake noudattelee nyt Paikkatietoikkunan muiden vastaavien lomakkeiden visuaalista tyyliä. 

Hakuikkunan ulkonäköä on viilattu kompaktimmaksi. 

Korjattiin virhe liittyen historiallisten ilmakuvien aikasarjatyökaluun, joka oli mahdollista duplikoida näytölle julkaisemalla se ensin karttajulkaisuissa.

Uusimmat palvelutiedotteet