Hyppää pääsisältöön

Rakennustietojen kyselypalvelu (WFS) poistuu käytöstä keväällä 2025

Rakennustietojen kyselypalvelun (WFS) käyttö on päättymässä keväällä 2025. Tämän hetkisen suunnitelman mukaan palvelu ajetaan alas toukokuussa 2025. 

Palvelun kautta käytettävissä on ollut Väestötietojärjestelmän rakennustietoja pistemäisinä kohteina. Palvelu on toteutettu Maanmittauslaitoksen ja Digi- ja väestötietoviraston (DVV) yhteistyönä. Palvelun käyttöönotto on edellyttänyt sopimusta palvelun käytöstä Maanmittauslaitoksen kanssa ja DVV:n myöntämää lupaa rakennustietojen käyttöön.

Palvelun käyttö päättyy, koska rakennustietojen ylläpito on siirtymässä DVV:ltä Suomen ympäristökeskuksen (Syke) rakennetun ympäristön tietojärjestelmään (Ryhti). Jatkossa Ryhti tulee tarjoamaan tietopalveluita rakennustiedoista. Ryhdin tietopalveluita kehitetään parhaillaan ja niitä tulee saataville vuoden 2024 lopulla sekä vuoden 2025 alussa.

Tiedotamme tarkemmasta alasajoaikataulusta kun Ryhdin tietopalveluiden toteutusaikataulu tarkentuu. Tavoitteenamme on, että rakennustietojen kyselypalvelun (WFS) käyttäjille jää aikaa uusien palveluiden käyttöönottoon.

Maanmittauslaitos tulee irtisanomaan palvelun käytöstä tehdyt sopimukset 3 kuukautta ennen palvelun alasajoa ja DVV lakkauttaa tietojen käyttöluvat sopimuksen päättyessä. Organisaatio voi halutessaan irtisanoa sopimuksensa myös aiemmin ottamalla yhteyttä Maanmittauslaitoksen Verkkopalveluihin.

Lisätietoja rakennustietojen kyselypalvelusta (WFS): Palvelukuvaus
Sopimusasiat: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi  

Lisätietoja Ryhti-hankkeesta ja tulevista tietopalveluista SYKEn verkkosivuilta https://ryhti.syke.fi tai osoitteesta ryhti@syke.fi.

Uusimmat palvelutiedotteet