Hyppää pääsisältöön

Uutta asiointipalvelussa: maanmittaustoimituksen vaiheet ja asiakirjat

Onko kiinteistölläsi menossa rajankäynti? Ollaanko isommasta maa-alueesta lohkomassa sinulle pienempää osaa? Onneksi olkoon! Olet päässyt mukaan maanmittaustoimitukseen. Toimituksilla muodostetaan uusia kiinteistöjä, selvitetään kiinteistöjen rajoja ja voidaan muuttaa kiinteistöihin liittyviä oikeuksia.

Missä työvaiheessa mennään?

Kun maanmittaustoimitus on saanut käsittelijän, tieto näkyy asiointipalvelun käynnissä olevat asiat -listalla asioissa. Maanmittaustoimitusta klikkaamalla saat näkyviin tarkempia tietoja. Toimituksesta näytetään perustiedot, kuten mistä toimituksesta on kyse, milloin toimitus on tullut vireille ja mitä kiinteistöjä se koskee. Lisäksi näytetään maanmittausinsinöörin yhteystiedot.

Toimituksen tiedoissa näkyy myös toimituksen eteneminen. Jos työvaiheeseen liittyy asiakirjoja kuten kutsu toimituskokoukseen tai kokouksen pöytäkirja, ne voi ladata asiointipalvelusta.

Maanmittaustoimituksen tiedot ja toimituksen asiakirjat ovat näkyvissä käynnissä olevien asioiden listalla kuusi kuukautta toimituksen päättymisen jälkeen.

Käynnissä olevat asiat -lista

Asiointipalvelussa näet listan kaikista kiinteistöasioistasi, jotka ovat Maanmittauslaitoksessa käsittelyssä:

  • omistusoikeuden rekisteröinnit eli lainhuudot
  • kiinnitykset
  • erityisen oikeuden rekisteröinnit, kuten vuokraoikeuden rekisteröinnin
  • maanmittaustoimitukset

 

Kirjaudu asiointipalveluun:

Uusimmat palvelutiedotteet