Hyppää pääsisältöön

Validointipalvelusta uusi versio ja video-ohje

INSPIRE-validaattorin ikoniEU-komission INSPIRE-validointipalvelusta on julkaistu uusi versio. Validointipalvelu auttaa tiedontuottajia tarkistamaan paikkatietoaineistojen ja -palveluiden INSPIRE-mukaisuuden. Validoinnissa huomaat, jos jokin vaadittu tieto puuttuu tai pitää korjata. Komissio käyttää tätä versiota validointipalvelusta 15. joulukuuta vuoden 2022 INSPIRE-seurantatulosten laskennassa erityisesti metatietojen osalta.

Löydät opastusvideoita validointipalvelun käyttöön Maanmittauslaitoksen YouTube-kanavalta INSPIRE-koulutukset soittolistalta. INSPIRE-validointipalvelu -videolla esitellään komission validointipalvelun uutta käyttöliittymää ja näytetään, mitä testejä löytyy, miten validoidaan aineistometatieto, latauspalvelu ja katselupalvelu sekä miten tuloksia tulkitaan. Metatietoihin liittyvät testit löytyvät myös Paikkatietohakemistosta.

Maanmittauslaitos ylläpitää INSPIRE-validointipalvelusta version osoitteessa http://paikkatiedot.fi/validaattori. Se sisältää samat testit kuin EU-komission validointipalvelu, mutta käyttöliittymä on eri näköinen. Maanmittauslaitoksen Youtube-kanavalta löytyy opastusvideoita myös sen käyttöön.

Ohjeita aineistometatietojen validoinnin tulkintaan
Ohjeita palvelumetatietojen validoinnin tulkintaan

Paikkatieto

Uusimmat palvelutiedotteet