Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitos edistää kymmentä uutta vastuullisuustekoa vuonna 2024

Maanmittauslaitos on valinnut kymmenen uutta vastuullisuustekoa edistettäväksi tänä vuonna. Vastuullisuusteot ovat konkreettisia kehittämistoimia, joiden avulla Maanmittauslaitos kasvattaa yhteiskunnan hyväksi tekemänsä työn kädenjälkeä ja pienentää toimintansa kielteisten vaikutusten jalanjälkeä. Vastuullisuusteot nostetaan vastuullisuustyön valokeilaan yhden vuoden ajaksi, mutta niiden toteutus jatkuu myös tulevina vuosina osana perustyötä.

""
Kuva:
Anriika Kauppi

Vastuullisuustekojen toteuttaminen on osa Maanmittauslaitoksen Vastuu Maasta -vastuullisuusohjelmaa.

– Vastuullisuusteot vievät Maanmittauslaitoksen vastuullisuusohjelman tavoitteita käytäntöön ja tekevät vastuullisuustyötä näkyväksi. Maanmittauslaitos haluaa jatkaa kunnianhimoista vastuullisuustyötään, ja vastuullisuus on kiinteästi mukana myös pian julkaistavassa uudessa strategiassamme, toteaa Maanmittauslaitoksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mirva Kipinoinen.

Ehdotuksia vuoden 2024 vastuullisuusteoiksi kerättiin Maanmittauslaitoksen toimintayksiköiden johtotiimeiltä ja suoraan henkilöstöltä. Lisäksi kehittämisehdotuksia poimittiin muistiin vuoden varrella. Ehdotusten pohjalta muodostettiin kokonaisuus, joka kattaa kaikki vastuullisuusohjelman teemat ja on sopivan kunnianhimoinen vuoden aikana edistettäväksi.

Vuoden 2024 vastuullisuusteot

Maanmittauksen vastuullisuusohjelmassa on neljä teemaa.

Yhteiskuntaa palveleva tieto -teeman vastuullisuustekoina Maanmittauslaitos edistää paikkatiedon yhteiskäyttöisyyttä, kasvattaa yhteistyön hyötyjä julkishallinnossa ja paikkatietosektorilla avoimen lähdekoodin ratkaisuilla sekä tukee maailmanperintökohteiden suojelua ja alueellista maankäytön suunnittelua kansallisen maastotietokannan avulla.

Hyvinvoivat ihmiset -teemassa edistetään ja tuetaan henkilöstön monimuotoisuutta anonyymin rekrytoinnin kokeiluilla ja henkilöstön koulutuksella.

Kestävä ympäristö -teeman vastuullisuusteot liittyvät hiilijalanjäljen laskemiseen ja matkustamisen vähentämiseen.

Vastuullinen toimintatapa ja talous -teemassa Maanmittauslaitos parantaa palvelua ja kehittää asiakaslähtöistä kieltä, lisää hankintojen läpinäkyvyyttä ja ennakoitavuutta sekä tekee suunnitelman siitä, miten vastuullisuus voidaan jatkossa huomioida sisäänrakennetusti osana kehittämistoimintaa.

Maanmittauslaitos on sitoutunut edistämään yhteensä 50 vastuullisuustekoa vuoden 2027 loppuun mennessä. Aiempina vuosina on edistetty jo 30 vastuullisuustekoa. Kaikkiin vastuullisuustekoihin voi tutustua tarkemmin Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla:

Yhteiskuntaa palveleva tieto
Hyvinvoivat ihmiset
Kestävä ympäristö
Vastuullinen toimintatapa ja talous

Lisätietoja

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mirva Kipinoinen, 050 471 9367, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Vastuullisuus

Uusimmat uutiset ja artikkelit