Hyppää pääsisältöön

INSPIRE-validointipalveluiden osoitteet

Maanmittauslaitoksen ylläpitämän paikkatietojen validointipalvelun osoite on muuttunut. Ajantasainen osoite löytyy sivulta INSPIRE-työkaluja | Maanmittauslaitos. Metatietoihin liittyvät testit löytyvät myös Paikkatietohakemistosta.

Validointipalvelu auttaa tiedontuottajia tarkistamaan paikkatietoaineistojen ja -palveluiden INSPIRE-mukaisuuden. Validointiraporteista huomaa, jos jokin vaadittu tieto puuttuu tai pitää korjata.

Paikkatietojen INSPIRE-mukaisuuden voi validoida myös EU-komission INSPIRE-validointipalvelulla. Komissio käyttää validointipalveluaan vuosittain 15. joulukuuta INSPIRE-seurantatulosten laskennassa erityisesti metatietojen osalta. Maanmittauslaitos on tehnyt kansallisen version sen vuoksi, että komission palvelu mahdollistaa vain muutaman yhtäaikaisen käyttäjän.

Ohjeita

Löydät opastusvideoita validointipalveluiden käyttöön Maanmittauslaitoksen YouTube-kanavalta INSPIRE-koulutukset -soittolistalta (toimivat esim. Edge-selaimella).
    • Ohje metatietojen validointiin Paikkatietohakemistossa (teksti)
    • Ohje metatietojen validointiin Paikkatietohakemistossa (video) 
    • Ohje aineistometatietojen validoinnin tulosten tulkintaan
    • Ohje palvelumetatietojen validoinnin tulosten tulkintaan
    • INSPIRE-validointipalvelu -videolla esitellään komission validointipalvelun käyttöliittymää ja näytetään, mitä testejä löytyy, miten validoidaan aineistometatieto, latauspalvelu ja katselupalvelu sekä miten tuloksia tulkitaan.

Ota tarvittaessa yhteyttä tällä lomakkeella.

Kuvakaappaus EU-komission validointipalvelusta

Uusimmat palvelutiedotteet