Hyppää pääsisältöön

Karttapaikalle uusi ominaisuus: käyttäjän sijainnin seuranta

Karttapaikalle on tuotu uusi ominaisuus, jossa palvelu seuraa automaattisesti käyttäjän sijaintia. Toimintoa voi hyödyntää esimerkiksi retkeilyssä ja rajamerkkien etsimisessä. 

Klikkaamalla ”Näytä oma sijainti” -painiketta, käynnistyy käyttäjän sijainnin seuranta. Uusi klikkaus lopettaa seurannan. 

Näytä oma sijainti -painike

Näin se toimii: 

  • Kun työkalun laittaa päälle tähtäinpainikkeesta, oma sijainti näytetään sinisellä pallukalla. Mikäli kartan mittakaava on pieni, zoomataan samalla karttaa lähemmäksi. 
  • Sijaintipallukan ympärillä näkyy läpikuultava ympyrä, joka kuvaa sijainnin tarkkuutta. 
  • Kartta liikkuu käyttäjän mukana ja kartta keskittyy automaattisesti, jos sijaintipallukka alkaa lähestyä kartan reunaa. 
  • Jos valinnan jälkeen zoomaa tai liikuttaa karttaa käsin, menee automaattinen keskittäminen pois päältä. Valinta kuitenkin säilyy ja sijainnin näyttäminen jatkuu. Automaattikeskittämisen saa uudestaan päälle klikkaamalla tähtäinpainikkeesta Näytä oma sijainti -toiminnon pois ja uudestaan päälle. 

Haluaisitko tietää rajapyykin koordinaatit?  

Tarkempia kiinteistötietoja voi tarkastella Maanmittauslaitoksen asiointipalvelussa. Palvelusta saa nyt näkyviin kiinteistön rajapyykit sijaintitietoineen.  

Asiointipalvelun käyttö edellyttää vahvaa Suomi.fi-tunnistautumista. Lisätietoja palvelusta sekä linkki kirjautumiseen. Lisätietoja rajapyykkien näyttämisestä. 

 

Karttapaikan kuvaus ja linkki palveluun

Uusimmat palvelutiedotteet