Hyppää pääsisältöön

Käyttökatko sekä muutoksia Kiinteistötietopalveluun 14.2.2022

Maanantaina 14.2.2022 klo 12.00 alkaen koko palvelu on poissa käytöstä versionvaihdon vuoksi. Kiinteistötietopalvelu on käytettävissä jälleen tiistaiaamuna 15.2. klo 6.00 alkaen.

Versionvaihdon myötä Kiinteistötietopalveluun tulee seuraavia muutoksia. 

Kartan haku muuttuu 

Karttaa on aikaisemmin voinut hakea paikannimellä ja laskennallisella tiestön osoitteella. Nyt hakuun on lisätty uutena vaihtoehtona kartan haku rakennuksen osoitteella. Hakutuloslistaan on samalla tehty pieniä muutoksia. 

Paikannimihakuun on lisätty uusi ”Samankaltaisia” -lista, jossa näet ehdotuksia paikannimistä, jotka ovat samankaltaisia kuin hakuehdoksi antamasi paikannimi. Ehdotusta klikkaamalla palvelu näyttää hakutulokset kyseisellä paikannimihaulla.

Kartan haun taustalle on versionvaihdon yhteydessä vaihdettu uusi rajapintapalvelu, Geokoodauspalvelu (REST), josta tiedot tuotetaan. 

Käyttöoikeusyksikön otteen sisältöön uutena rantakunnat 

Käyttöoikeusyksikön otteella näytetään jatkossa rantakuntiin liittyviä tietoja. Tiekunta -osio muuttuu Tiekunta / rantakunta -osioksi. Osiossa esitetään joko tiekunnan tai rantakunnan tiedot riippuen siitä kumpi on kyseessä. Rantakunnista esitetään vastaavat tiedot kuin tiekunnista.

Kiinteistörekisteriin tallennetaan Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) mukaisia yhteiskäyttöalueita käyttöoikeusyksiköinä. Mikäli yhteiskäyttöalueen hallinointiin on perustettu rantakunta, niiden tiedot rekisteröidään helmikuusta 2022 alkaen vastaavalla tavalla kuin yksityisteiden tiekunnat. Rantakunnat rekisteröidään MRL:n nojalla yksityistierekisteriin.

Kiintopistetiedot ajan tasalla

Uusi kiintopisterekisteri on otettu käyttöön Kiinteistötietopalvelussa, ja sen myötä kiintopistetiedot ovat taas ajan tasalla. 

Vanhan kiintopisterekisterin ylläpito lopetettiin joulukuun alussa ja tietojen päivityksessä oli näin ollen parin kuukauden katkos. Lisätietoja aikaisemmasta tiedotteesta.

 

Lisätietoja: tietopalvelut(at)maanmittauslaitos.fi
 

Uusimmat palvelutiedotteet