Hyppää pääsisältöön

Kiinteistötietojen uudet rajapintapalvelut julkaistaan 1. kesäkuuta

Kiinteistötietojen kyselypalvelun (OGC API Features) tuotantoversio ja kiinteistöjaotus Karttakuvapalvelu (vektoritiili) -palvelussa julkaistaan kesäkuun 1. päivänä.

Palvelujen kautta saa kiinteistörekisterin tietoja, joita ovat mm. kiinteistörajat, kiinteistön perustiedot, määräalat, käyttöoikeusyksiköt ja osuudet yhteisiin alueisiin.

Kiinteistötietojen kyselypalvelu (OGC API Features)

Tuotantoversio vasta pitkälti palvelusta julkaistua BETA versiota. Tuotantoversiossa on uusina tuotteina Tiekunnan yhteystiedot ja Rantakunnan yhteystiedot. Muutoin tuotantoversioon tulleet muutokset ovat lähinnä rajapintateknisiä muutoksia, jotka liittyvät esimerkiksi sijaintirajauksiin. Päivitämme palvelun tekniset kuvaukset tuotantoversion julkaisupäivänä. Tutustu palvelukuvaukseen.

Palvelun käyttöön tarvitaan sopimus ja käyttäjätunnus. Palvelu on maksuton viranomaiskäyttöön, muihin käyttötarkoituksiin maksullinen.

Palvelua on mahdollista testata maksutta. Kesäkuusta alkaen myös avoimien tuotteiden koekäyttöön tarvitaan lupa ja käyttäjätunnus. Ne käyttäjät, joille on luotu koekäyttötunnus BETA vaiheen aikana, voivat edelleen käyttää samaa tunnusta koekäyttöympäristöön.  Koekäyttöympäristön palveluosoitteeseen tulee kuitenkin pieni muutos 1.6. alkaen. Tarkista koekäyttöympäristön palveluosoite palvelukuvauksesta.

Mikäli haluat palvelun käyttöösi tai haluat testata palvelua, ota yhteyttä: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi

Karttakuvapalvelu (vektoritiili) kiinteistöjaotus

Kiinteistöjaotus julkaistaan uutena tuotteena Karttakuvapalvelu (vektoritiili) -palvelussa, jossa on tällä hetkellä saatavilla maastotietokannasta tuotettu kartta. Kiinteistöjaotukselle on tarjolla kaksi erilaista tyylitiedostoa. Toinen muistuttaa kiinteistörekisterikarttaa ja toinen on suunniteltu käytettäväksi ilmakuvan päällä. Käyttäjä voi hyödyntää tyylitiedostoja sellaisenaan tai muokata kuvaustapaa mieleisekseen.

Kuva: MML Karttakuvapalvelu (vektoritiili) DEMO-sovellus. Kiinteistöjaotus esitetty rekisterikarttatyylillä.

Kuva: MML Karttakuvapalvelu (vektoritiili) DEMO-sovellus. Kiinteistöjaotus esitetty rekisterikarttatyylillä.

Vektoritiilipalvelu on käytettävissä avoimena ja maksuttomana rajapintapalveluna. Palvelun käyttöön vaaditaan API-avain. Lue lisää API-avaimen käytöstä.

Tutustu Karttakuvapalvelu (Vektoritiilet) palvelukuvaukseen. Päivitämme palvelun tekniset kuvaukset tuotantoversion julkaisupäivänä. Ennen tuotantojulkaisua BETA-version tekninen kuvaus löytyy täältä:

Karttakuvapalvelu (vektoritiilet) kiinteistöjaotus BETA 

Vanhat palvelut poistuvat lokakuussa 2023

Uusi Kiinteistötietojen kyselypalvelu (OGC API Features) korvaa nykyiset Kiinteistötietojen kyselypalvelut (WFS 1.1 ja WFS 2.0). Vanhojen palvelujen käyttö lopetetaan siirtymäajan jälkeen. Palvelut tullaan ajamaan alas lokakuussa 2023.

Palvelujen kehitys projektin aikana ja projektin jälkeen

Julkaisimme kehitysprojektin aikana sekä Kiinteistötietojen kyselypalvelusta (OGC API Features), että vektoritiilipalvelun kiinteistöjaotuksesta kaksi BETA versiota. Pyysimme palautetta teiltä asiakkailta BETA versioista, ja saamaamme palautetta on hyödynnetty tuotantoversioiden viimeistelyssä. Lisäksi palautteiden pohjalta teemme palvelukuvaukseen parannuksia. Kiitos palautteesta!

Avointa rajapintayhteyttä avoimien aineistojen kyselypalvelulle ei voida toteuttaa projektin aikana. Tiedotamme myöhemmin tämän palvelun kehittämisen etenemisestä.

Lue lisätietoa uudistuksesta tai kysy lisää: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat palvelutiedotteet