Hyppää pääsisältöön

Kiinteistötoimitusten maksuihin mahdollisia muutoksia vuodenvaihteessa

Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee kiinteistötoimituksille parhaillaan uutta maksuasetusta, joka tulisi voimaan vuoden 2024 alussa. Uusi maksuasetus korvaisi vuoden 2023 alussa voimaan tulleen asetuksen, joka säädettiin alun perin kahdeksi vuodeksi.

Tänä vuonna yleinen kustannustaso on noussut ennakoitua enemmän, minkä vuoksi tämänhetkiset kiinteistötoimitusten hinnat eivät enää riitä kattamaan kustannuksia. Tämän vuoksi maa- ja metsätalousministeriö valmistelee uutta asetusta.

Hakemusten jättämistä harkitsevien henkilöiden kannattaa ottaa huomioon, että maksut saattavat muuttua vuodenvaihteessa. Kiinteähintainen toimitus laskutetaan asiakkaalta sen päivän hinnaston mukaisesti, milloin toimitushakemus on saapunut Maanmittauslaitokseen. Kiinteähintaisia toimituksia ovat muun muassa lohkominen, yksityistietoimitus, halkominen ja rajankäynti.

Maanmittauslaitoksen hinnat ovat omakustannushintoja, eli niillä katetaan kustannukset, mutta ei tehdä voittoa. Hinnat ovat voimassa joko yhden tai kaksi vuotta, maksuasetuksesta riippuen.

Uusimmat palvelutiedotteet