Hyppää pääsisältöön

Kokeile paikkatietoaineistojen lataamista tiedostoina uuden rajapinnan kautta

Maanmittauslaitoksen avoimien paikkatietoaineistojen lataamista tiedostopaketteina voi nyt kokeilla kyselyrajapinnan avulla. Paikkatiedon tiedostopalvelu OGC API Processes (BETA) tarjoaa rajapintapalveluna samat toiminnallisuudet, jotka on toteutettu Avoimien aineistojen tiedostopalvelu BETAn käyttöliittymään.

Alkuvaiheessa BETA-palvelussa on saatavilla maastotietokanta, korkeusmalli 2 m sekä laserkeilausaineisto 2008-2019 ja 0,5 p. Palvelun sisältö täydentyy uusilla aineistoilla vuoden 2022 aikana. Palvelu tarjotaan BETA-statuksella ainakin vuoden 2022 loppuun ja sen käyttö on maksutonta. Palvelu vaatii kuitenkin tunnistautumisen API-avaimella.

Palvelu sopii esimerkiksi käyttöön, jossa on tarvetta hakea paikkatietoaineistoja koordinaateilla eli suorakaiteella (Bounding Box) tai polygonirajauksella. Avoimien aineistojen tiedostopalvelussa nämä valinnat piirretään kartalla, mutta OGC API Processes -palvelussa koordinaatit voi syöttää kyselyparametreina.

BETA-vaiheessa rajapintapalvelua voi testata. Otamme mielellämme vastaan palautteita ja kehitysehdotuksia, joita voi laittaa meille lomakkeen kautta. Kirjaathan palautteesi yhteyteen palvelun nimen. Samalla lomakkeella voi myös olla yhteydessä tekniseen tukeen.

Lue lisää:

Uusimmat palvelutiedotteet