Hyppää pääsisältöön

Laserkeilausaineiston 5p tilaaminen muuttuu

Maanmittauslaitoksen tuottaman tarkan laserkeilausaineiston tilaaminen tulee muuttumaan tämän vuoden syksyyn mennessä. Aineistoa on tähän asti tilattu tilauslomakkeilla, mutta jatkossa tilaukset tehdään Karttapaikalla.

Aineisto on edelleen luvanvaraista ja maksullista, mutta luvan saamisen ja maksamisen prosessia automatisoidaan nykyiseen verrattuna. Karttapaikalla aineiston tilaaja tunnistautuu vahvan tunnistautumisen avulla ja maksaa tilauksensa verkkopankissa. Aineiston käyttöön oikeuttava lisenssi syntyy palvelussa automatisoidusti ja tulee asiakkaalle aineiston mukana.

Aineistoa pystyy tilaamaan palvelussa tuotantoalueittain ja myöhemmässä vaiheessa myös karttalehdittäin.

Uudistuksen tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan loppukesän ja syksyn aikana Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla, uutiskirjeessä ja some-kanavilla.

Laserkeilausaineisto on maanpintaa ja maanpinnalla olevia kohteita kuvaava kolmiulotteinen pistemäinen aineisto. Maanmittauslaitoksen tuottaman tarkan aineiston pistetiheys on 5 pistettä /m2. Avoimena aineistona on saatavilla tästä harvennettua aineistoa, jonka pistetiheys on 0,5 pistettä/m2. Lisätietoja laserkeilausaineistosta on luettavissa tuotekuvauksesta.

Uusimmat palvelutiedotteet