Hyppää pääsisältöön

Karttapaikan Lataa paikkatietoaineistoja -osioon liittyvät palvelut

Paikkatiedon tiedostopalvelu (OGC API Processes) rajapintapalvelu

Paikkatiedon tiedostopalvelu (OGC API Processes) rajapintapalvelun kautta voit ladata suoraan käyttöösi kaikki samat avoimet aineistot kuin Lataa paikkatietoaineistoja -osiossa. Rajapintapalvelun käyttö vaatii enemmän teknistä osaamista kuin käyttöliittymäpalvelun käyttö. Palvelu sopii esimerkiksi käyttöön, jossa on tarvetta hakea paikkatietoaineistoja toistuvasti tai suuria määriä. Hakuparametrit mahdollistavat aineiston lataamisen koordinaateilla suorakaiteena (Bounding Box) tai polygonirajauksena, karttalehdittäin tai koko Suomen kattavasti. Hakuvaihtoehdot vaihtelevat aineistoittain. Rajapintapalvelu on avoin, mutta vaatii API-avaimen käyttöä.

Paikkatiedon tiedostopalvelu (OGC API Processes) rajapintapalvelun kuvaus ja tekniset tiedot.

Muutostietopalvelu

Muutostietopalvelulla voit päivittää lataamasi aineiston. Palvelu toimii ATOM-syötteenä, joka on XML-muotoinen standardoitu verkkosyöte. Muutostietopalvelulla voit hakea tuoteversioittain tietyn ajankohdan jälkeen päivitetyt tiedostot. Vastauksena saamasi syöte tarjoaa suorat latauslinkit päivittyneisiin tiedostoihin. Voit päivittää aineistoosi vain muuttuneet tiedostot. 

Syötteen voi tilata tavanomaiseen WWW-selaimeen tai muuhun syötteiden lukemiseen tarkoitettuun ohjelmaan (MML ei tarjoa tukea ohjelmien käyttöön).

Muutostietopalvelun käyttöön tarvittavan käyttäjäkohtaisen tunnisteavaimen voit tilata sähköpostiisi. Palvelun käyttö on maksutonta. 

Muutostietopalvelun rajapintakuvaus

Käyttäjäkohtaisen tunnisteavaimen tilaus

Hakemistokäyttöliittymä

Hakemistokäyttöliittymän kautta on saatavilla tiedostoina Maanmittauslaitoksen ladattavat maastotieto- ja kiinteistörekisterikarttatietotuotteet. Hakemistokäyttöliittymän kautta pääsee hakemistokansioihin kopioimaan tiedostoja. Hakemistokäyttöliittymän kautta voi ladata myös vanhempia versioita ortokuva-aineistosta, laserkeilausaineistosta, kuntajakoaineistosta ja nimistöstä. Hakemistokäyttöliittymän kautta on mahdollista ladata yhdellä kerralla enemmän tiedostoja, jos käytössä on jokin eräajotyyppinen ohjelma.

Hakemistokäyttöliittymän käyttö vaatii tunnistautumista käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Tunnukset voit tilata osoitteesta asiakaspalvelu@maanmittauslaitos.fi. Tunnuksen perustamisesta peritään kertaluonteinen maksu, katso hinnasto täältä. Ilmoita tunnusta tilatessasi, mitä tuotteita tarvitset.