Hyppää pääsisältöön

Karttapaikan tilaus- ja toimitusehdot

Tilaus- ja toimitusehtoja sovelletaan painettujen karttojen ja karttatulosteiden tilaamiseen ja toimittamiseen Maanmittauslaitoksen asiointipalvelusta.  Ehtoja sovelletaan soveltuvin osin aineistojen tilaamiseen Karttapaikan Lataa paikkatietoaineistoja -osiosta.

1. Tilaaminen

Tilaaja kerää valitsemansa tuotteet ostoskoriin, josta siirrytään maksamaan tilaus. Tilaukseen voi sisältyä myös maksuttomia avoimia tuotteita. Yhteenvetosivulla näytetään valitut tuotteet. Tilaaja hyväksyy tilauksen kuittaamalla tilaus- ja toimitusehdot luetuiksi ja klikkaamalla ”Maksa”. Tämän jälkeen tilaaja ei voi enää muuttaa tekemäänsä tilausta. Tilaaja saa hyväksymästään tilauksesta sähköisesti tilausvahvistuksen, josta tilaaja voi tarkistaa tilauksen tiedot.

Maanmittauslaitos varaa oikeuden tilauksen perumiseen, mikäli tilattua painettua karttaa tai karttatulostetta ei ole saatavilla tai sitä ei muusta syystä voida toimittaa tilaajalle.

2. Maksaminen

Karttatulosteiden ja painettujen karttojen sekä Laserkeilausaineisto 5p tilaaminen edellyttää, että asiakkaalla on käytössään henkilö-kohtaiset verkkopankkitunnukset tai luottokortti.

Maksaminen tapahtuu valtionhallinnon yhteisen Suomi.fi-maksut palvelun avulla. Maksut-palvelu käyttää Paytrail:in maksuvälityspalvelua.

Maksutapoina kuluttaja-asiakas voi käyttää verkkopankkitunnuksia (Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, ja Ålandsbanken) tai seuraavia luottokortteja: Visa ja Master Card. Mahdolliset maksun palautukset tehdään tilille/luottokortille, jolta maksu on alun perin maksettu. Joissain tapauksissa (esim. Ålandsbanken) Paytrail kysyy tilinumeroa palautusta varten sähköpostitse. 

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden verkkomaksuissa käytetään pankkien avoimia PSD2-rajapintoja niiltä osin, kuin pankki on tehnyt sopimuksen Paytrailin kanssa. Yritys- ja yhteisöasiakkaiden tulee selvittää omasta pankista tämä mahdollisuus.

Maksu suoritetaan tilauksen yhteydessä ennen tuotteiden toimittamista, ellei palvelun yhteydessä toisin mainita.Tilaaja vastaa verkkopankkitunnuksillaan tai luottokortillaan tapahtuvista maksuista.

3. Toimitustavat

Painetut kartat toimitetaan tilaajalle postilähetyksenä tilaajan tilauksen yhteydessä ilmoittamaan postiosoitteeseen. Tilauksen käsittelyaika on tavallisesti noin 7 arkipäivää.

Karttatulosteet toimitetaan pahvipakkauksessa. Lähetys on noudettavissa tilaajan tilauksen yhteydessä valitsemasta postitoimipaikasta. Tilauksen käsittelyaika on tavallisesti noin 8 arkipäivää.

Karttatulosteet ovat ladattavissa PDF-tiedostoina tilausvahvistuksessa olevan latauslinkin kautta 30 päivän ajan tilauksesta. A4 kokoisia karttatulosteita ei toimiteta paperitulosteina, vaan ainoastaan latauslinkin kautta ladattavina PDF-tiedostoina.

Paikkatietoaineistot ovat ladattavissa erilaisina tiedostoina tilausvahvistuksessa olevan latauslinkin kautta 30 päivän ajan tilauksesta. 

Postitse toimitettavat painetut kartat ja karttatulosteet toimitetaan vain Suomeen.

4. Yhteydenpito

Tilaaja hyväksyy sen, että Maanmittauslaitos voi ottaa yhteyttä kirjeitse, puhelimitse, sähköpostitse tai viestinvälityspalvelun kautta tilaukseen ja toimitukseen liittyvissä asioissa.

5. Palautusoikeus ja tuotevirheet

Painetuilla perus- ja maastokartoilla on kahden viikon vaihto- tai palautusoikeus edellyttäen että tuote on virheetön ja myyntikuntoinen. Palautus tapahtuu asiakkaan kustannuksella. Tilaajan tulee olla yhteydessä Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun sopiakseen vaihtoon tai palautukseen liittyvistä yksityiskohdista: asiakaspalvelu(at)maanmittauslaitos.fi

Karttatulosteet ovat räätälöityjä asiakastuotteita, joten niillä ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, ellei tuotteessa ole materiaali- tai vastaavaa virhettä. Virheeksi ei katsota asiakkaan tekemiä valintoja tulosteeseen kuten esimerkiksi tuotevalinta, aluerajaus, kartan tietosisältö tai esitystyyli.

Painetuissa kartoissa, karttatulosteissa tai paikkatietoaineistoissa voi olla virheitä, epätarkkuuksia tai muita puutteita. Maanmittauslaitos ei vastaa niistä tai tuotteiden käytöstä tilaajalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista, ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

6. Immateriaalioikeudet

Painettuihin karttoihin ja karttatulosteisiin liittyvät mahdolliset tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat Maanmittauslaitokselle tai kolmannelle osapuolelle. Tilaajalla ei ole oikeutta saattaa painettua karttaa tai karttatulostetta yleisön saataville levittämällä, esittämällä tai näyttämällä se julkisesti eikä myöskään tallentaa tai valmistaa siitä kappaleita ilman Maanmittauslaitoksen etukäteen antamaa lupaa.

Tilaajalla on edellä todetusta huolimatta oikeus tulostaa tai tallentaa omalle tietokoneelleen tai muulle vastaavalle laitteelleen omaa käyttöä varten yksittäisiä kappaleita karttatulosteista. Tilaajalla on myös oikeus kopioimalla valmistaa omaa käyttöä varten yksittäisiä kappaleita painetuista kartoista.

Karttapaikan Lataa paikkatietoaineistoja -osion avoimia aineistoja voi käyttää Maanmittauslaitoksen avoimien aineistojen CC 4.0 -lisenssin mukaisesti. Lisenssin perusteella käyttäjällä on oikeus kopioida ja julkaista avoimiin kartta-aineistoihin sisältyviä karttoja lisenssissä tarkemmin määrätyin ehdoin. 

Karttapaikan Lataa paikkatietoaineistoja -osion käyttörajoitettua aineistoa (Laserkeilausaineisto 5p) voi käyttää aineistoja koskevien käyttöehtojen mukaisesti.

7. Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaisu

Karttatulosteiden ja painettujen karttojen tilaamiseen sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta kansainvälisiä lainvalintasäännöksiä.

Tilausta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan Maanmittauslaitoksen ja tilaajan välillä neuvotteluteitse. Jos erimielisyyttä ei saada neuvotteluteitse ratkaistua, erimielisyyden ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin käräjäoikeus.