Hyppää pääsisältöön

Karttapaikan Lataa paikkatietoaineistoja -osio on julkaistu

Karttapaikan Lataa paikkatietoaineistoja -osio on valmistunut ja otettu käyttöön 30.1.2023.

Uusi palvelu korvaa vanhan Avoimien aineistojen tiedostopalvelun. Entisen palvelun kaikki aineistot löytyvät nyt uudesta palvelusta. Vanha Avoimien aineistojen tiedostopalvelu suljetaan myöhemmin keväällä. Palveluun liittyvät hakemistokäyttöliittymä, muutostietopalvelu ja ATOM-syöte jäävät kuitenkin vielä tämänkin jälkeen toimintaan.

Suurimmat muutokset entisen ja uuden palvelun välillä ovat

  • Maastotietokannan ja kiinteistörekisterikartan lataamiseen on lisätty uusia vaihtoehtoja. Molemmat ovat ladattavissa karttalehtien lisäksi vapaalla rajauksella, kunnittain ja koko maan pakettina. Kiinteistörekisterikartan osalta tarjolla on kuitenkin ensi vaiheessa vain karttalehdittäinen latausvaihtoehto ja muut vaihtoehdot lisätään palveluun hieman myöhemmin.
  • Käyttäjä voi rajata monia aineistoja omalla aluerajauksella.
  • GeoPackage-tiedostomuoto on lisätty useille vektoriaineistoille.
  • Aineistoja on mahdollista ladata tiedostopaketteina myös latauspalvelun taustalla toimivan Paikkatiedon tiedostopalvelu (OGC API Processes) rajapintapalvelun kautta. Rajapintapalvelusta saa lisätietoja palvelukuvauksesta.
  • Uudessa palvelussa ei ole saatavilla MIF/MID-tiedostomuotoa.

Kattava luettelo palvelusta saatavista aineistoista sekä muuta palvelua koskevaa tietoa on luettavissa palvelukuvauksesta.

Uusimmat palvelutiedotteet