Hyppää pääsisältöön

Ota käyttöön kiinteistötietojen uudet rajapintapalvelut

Kiinteistötiedoille on tarjolla kaksi uutta rajapintapalvelua. Kiinteistötietojen kyselypalvelu (OGC API Features) korvaa nykyiset Kiinteistötietojen kyselypalvelut. Karttakuvapalvelu (vektoritiili) -palvelusta saa nyt myös kiinteistörajat. 

Kiinteistöjaotus

Kiinteistötietojen kyselypalvelu (OGC API Features)  

Kiinteistötietojen kyselypalvelusta voi hakea mm. kiinteistörajat, kiinteistötunnukset ja rajamerkit sijaintitietoineen sekä palstan, rekisteriyksikön ja määräalan tietoja. Palvelun käyttöön tarvitaan sopimus ja käyttäjätunnus. Mikäli haluat palvelun käyttöösi tai testata palvelua, ota yhteyttä: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi 

Tutustu päivitettyyn palvelukuvaukseen: Kiinteistötietojen kyselypalvelu (OGC API Features)

Karttakuvapalvelu (vektoritiilet)  

Karttakuvapalvelussa on tarjolla kiinteistörajat, rajamerkit ja kiinteistötunnukset. Palvelu on käytettävissä avoimena ja maksuttomana rajapintapalveluna. Palvelun käyttöön vaaditaan API-avain. Lue lisää API-avaimen käytöstä. 

Tutustu vektoritiilipalvelun päivitettyyn kuvaukseen: Karttakuvapalvelu (vektoritiilet)  

Vanhat kyselypalvelut lakkaavat lokakuussa 2023 

Uusi Kiinteistötietojen kyselypalvelu (OGC API Features) korvaa nykyiset Kiinteistötietojen kyselypalvelut (WFS 1.1 ja WFS 2.0). Vanhojen palvelujen käyttö lopetetaan siirtymäajan jälkeen lokakuussa 2023. 

Lisätietoa myös edellisessä tiedotteessa: Tiedote 6.5.2022 

Kysy lisää: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi 

Uusimmat palvelutiedotteet