Hyppää pääsisältöön

Taloyhtiöiden hallinnolliset tiedot

Huoneistotietojärjestelmän tietosisältö laajenee tulevaisuudessa käsittämään myös taloyhtiöiden hallinnollisia tietoja. Huoneistotietojärjestelmässä ylläpidetään taloyhtiölainatietoja sekä taloyhtiöiden kunnossapito- ja muutostyötietoja. 

Jatkossa taloyhtiöt ja luotonantajat ylläpitävät tietoja rajapinnan tai verkkoasioinnin kautta. Tavoitteena on parantaa tietojen saatavuutta ja mahdollistaa monipuoliset huoneistotietoja koskevat palvelut eri toimijoille. 

Kehittämistyö on parhaillaan käynnissä Maanmittauslaitoksessa osana maa- ja metsätalousministeriön asettamaa huoneistotietojärjestelmän jatkokehittämishanketta. Hanke rahoitetaan EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä (RRF). Lue lisää jatkokehittämisestä maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta.

Tekniset kuvaukset

Tällä sivulla julkaistaan myöhemmin lähtien taloyhtiöiden hallinnollisten tietojen käsittelyyn liittyviä teknisiä kuvauksia. 

Näiden tietojen osalta järjestelmää ollaan vasta rakentamassa, eikä niitä ole viety tuotantoon.

Kuvaukset ovat luonnoksia, joita päivitetään toteutuksen edetessä. Kuvaukset on tarkoitettu tietojen ylläpitäjille, ohjelmistotoimittajille ja järjestelmien kehittäjille.