Hyppää pääsisältöön

Osta huoneistojen tulosteita

Maanmittauslaitoksesta voi ostaa huoneistotietojärjestelmän tulosteita.

Jos osakehuoneistostasi on sähköinen omistajamerkintä Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmässä, voit katsoa Asiointipalvelusta maksutta osakehuoneistosi perustiedot (yhtiön Y-tunnus, osakeryhmän tunnus, osakkeiden numerot ja lukumäärä).

Jos haluat ostaa kiinteistöjen otteita ja todistuksia, lue ohjeet Osta kiinteistöjen otteita ja todistuksia -sivulta.

Henkilöasiakkaille asiakaspalvelusta

Henkilöasiakas voi ostaa huoneistotietojärjestelmän tulosteita toistaiseksi vain asiakaspalvelustamme. Voit tehdä tilauksen soittamalla asiakaspalveluumme tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@maanmittauslaitos.fi.

Organisaatioasiakkaille tilauslomakkeella

Organisaatioasiakkaat voivat ostaa huoneistotietojärjestelmän tulosteita tilaamalla ne lomakkeella. Ilmoita tilauksen yhteydessä, haluatko otteet pdf-tiedostona sähköpostiisi vai paperisena postitse.

Myytävät tulosteet

Valitse, tarvitsetko osakehuoneistotulosteen vai osakeluettelon.

Osakehuoneistotuloste (Huoneistotietojärjestelmä)

Osakehuoneistotulosteella esitetään perustiedot yhtiöstä ja huoneistoista sekä tiedot huoneiston omistajista, panttauksista ja rajoituksista.

Katso osakehuoneistotulosteen tarkempi kuvaus.

Osakehuoneistotulosteen tilausta varten yksilöintitietona tarvitaan taloyhtiön y-tunnus ja nimi sekä huoneiston tarkka osoite (esim. Mannerheimintie 8 A 1b). Myös osakehuoneiston omistajan nimi on hyvä olla tilauksessa, jos se on tiedossa. Tuloste sisältää henkilötietoja, joten käyttötarkoitus on ilmoitettava, esim. luotonanto.

Osakeluettelo (Huoneistotietojärjestelmä)

Osakeluettelo on pääasiassa yhtiön ja osakkaiden käyttöön tarkoitettu tuloste koko taloyhtiön huoneistoista ja niiden omistajista. Yhtiötä ja osakehuoneistoa koskevat tiedot sekä omistajan nimi ovat julkisia tietoja.

Katso osakeluettelon tarkempi kuvaus.

Osakeluettelon tilausta varten tarvitaan taloyhtiön y-tunnus ja nimi. Tulosteessa näkyy henkilön nimi. Taloyhtiön osakas tai muu henkilö, jolla on perusteltu käyttötarkoitus, voi saada osakeluettelosta version, jossa näytetään myös henkilön syntymäaika ja osoite. Osakeluettelo ei sisällä huoneistoja koskevia panttauksia, joten luotonantajat tarvitsevat osakehuoneistotulosteen.

Huoneistotietojärjestelmän tulosteet asiakaspalvelusta tai verkkolomakkeella tilattuna

Tuote Hinta € (ilman alv.) Hinta € (sis. alv.)
7488101000
Yhtiön osakeluettelo
18,00 Ei arvonlisäveroa
7488101001
Julkinen osakeluettelo
18,00 Ei arvonlisäveroa
7488101002
Osakehuoneistotuloste, laaja
18,00 Ei arvonlisäveroa
7488101003
Osakehuoneistotuloste, suppea
18,00 Ei arvonlisäveroa
7488101008
Muu tuloste huoneistotietojärjestelmästä
18,00 Ei arvonlisäveroa