Hyppää pääsisältöön

Julkaisuoikeudet

Kiinteistöraja-aineisto

Aineistoa voi käyttää Maanmittauslaitoksen avoimen tietoaineiston CC4.0-lisenssillä.

Painetut kartat ja tulosteet

Maanmittauslaitoksella on tekijän- ja muut immateriaalioikeudet Maastotietokannasta / kiinteistörekisteristä valmistettaviin painettuihin karttoihin ja tulosteisiin.

Pyydä Maanmittauslaitokselta lupa, kun haluat:

  • kopioida painettuja karttoja tai karttatulosteita
  • julkaista kopiota painetuista kartoista tai karttatulosteista
  • julkaista Internetissä kopiota painetuista kartoista tai karttatulosteista

Verkkopalvelut

Kiinteistötietopalvelun kautta kartalle haettujen rekisteritietojen julkaiseminen vaatii Maanmittauslaitoksen myöntämän julkaisuluvan. Palvelun kautta otettujen karttojen julkaiseminen ilman rekisteritietoja ei ole sallittua.

Karttapaikan karttoihin ja ilmakuviin ei myönnetä kopiointi- eikä julkaisulupaa. Kopiointiin ja julkaisuun tarvittavat kartat ja ilmakuvat saa avoimien aineistojen tiedostopalvelusta. Lue lisätietoja Karttapaikan käyttöehdoista.

Paikkatietoikkunan karttapalvelusta (karttaikkuna) voi kopioida ja tulostaa yksittäisiä karttoja yksityistä käyttöä tai opinnäytetyötä varten. Lisäksi Paikkatietoikkunaan kirjautunut käyttäjä voi määritellä ns. upotetun kartan ja julkaista sen omalla verkkosivuillaan.  Muu kopiointi ja julkaisu on kielletty. Lisätietoja Paikkatietoikkunan karttapalvelussa tarjottavien aineistojen julkaisuoikeuksista saa ko. aineiston tuottajalta.

Karjalan kartat -verkkopalvelussa olevia karttoja saa käyttää ei-kaupallisiin tarkoituksiin vapaasti. Kaupalliseen julkaisemiseen tarvitaan Maanmittauslaitoksen tai Topografikunnan lupa.

Yleensä luvan saa

Yleensä lupa myönnetään, mutta Maanmittauslaitos perii kiinteistötietojen julkaisemisesta julkaisuoikeusmaksun. Maksun suuruus riippuu tuotteen käyttötarkoituksesta sekä monistus-/painosmäärästä.

Pyydä lupaa osoitteesta asiakaspalvelu@maanmittauslaitos.fi tai lähimmästä Maanmittauslaitoksen palvelupisteestä.

Avoimet aineistot

Maanmittauslaitoksen avoimia digitaalisia maastotietoaineistoja, tilaston pohjakarttoja ja ilmaisia digitaalisia taustakarttoja saa kopioida, julkaista ja jakaa edelleen, kun mainitsee aineiston alkuperäislähteen esimerkiksi näin: pohjakartta: Peruskarttarasteri ©Maanmittauslaitos 1/2021 (aineiston hankintakuukausi ja -vuosi).