Hyppää pääsisältöön

Kiinteistörekisteriaineistolle uusia rajaustapoja ja ortokuville uusia vuosiversioita

Karttapaikalta on nyt mahdollista ladata Kiinteistörekisterikartta (vektori) -aineistoa myös omalla aluerajauksella, kunta kerrallaan tai koko Suomen kattavana pakettina. Tiedostomuotona kuntahaussa ja vapaalla rajauksella on Geopackage ja GeoJSON, koko Suomen paketissa Geopackage. Lisäksi aineistoa saa karttalehdittäin GML- ja shape-muodoissa kuten ennenkin.

Uusilla hakutavoilla ladatulla aineistolla on eri skeemamuoto kuin karttalehdittäin ladatuissa GML- ja shape-tiedostoissa. Dynaamisten hakujen Geopackage- ja GeoJSON-tiedostot noudattavat samaa skeemaa kuin Kiinteistötietojen kyselypalvelu (OGC API Features).

Ortokuvista on tullut tarjolle myös aiempien vuosien ortokuvia. Nyt tarjolla on 2000-luvun kuvia. Halutun vuoden voi valita käyttöliittymän valikosta. Lisäksi palvelussa on työkalu, jolla voi tarkistaa miltä vuosilta ortokuvia on saatavilla.

Kiinteistötietojen uudet hakutavat ja ilmakuvien vuosiversiot ovat tarjolla myös Paikkatietojen tiedostopalvelu (OGC API Processes) -palvelussa. 2000-lukua vanhempia ortokuvia on saatavissa palveluista Karttakuvapalvelu (WMS) sekä Ortokuvien ja korkeusmallien kyselypalvelu (WCS).

Uusimmat palvelutiedotteet