Hyppää pääsisältöön

INTACT - Infrastruktuurista riippumaton taistelijan tilannetietoisuus

Tutkimuksen tavoitteena on analysoida ja kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan toteuttaa yhden kameran SLAM-tekniikkaan ja varusteissa kannettaviin antureihin perustuva luotettava ja tarkka, taistelijan infrastruktuurista riippumaton paikannus- ja ympäristön kartoitusjärjestelmä, joka tarjoaa lisäksi tietoa taistelijan kontekstista.

Sisätiloissa navigoija muodostaa ympäristöstä karttaa samalla kun paikantaa itseään. Projektissa tutkitaan miten yhdellä kameralla ja usealla anturilla voidaan saavuttaa tarkka ja luotettava SLAM-järjestelmä ja miten hyvää tilannetietoisuutta se tarjoaa. Projektissa testataan erilaisia antureita, joita aiemmin ei ole juurikaan käytetty sisätilapaikannuksessa. Mahdollisia ovat esim. taistelijaan kiinnitetty etäisyysmittauslaite tai varusteisiin kiinnitetty digitaali-TV-antenni.

Erilaisten anturien integroiminen on ollut aktiivinen tutkimusalue muutaman vuoden ajan, mutta vielä ei ole käytettävissä luotettavaa infrastruktuurista vapaata sisätilapaikannusjärjestelmää. Tässä projektissa tutkitaan paikannuksessa vähemmän käytettyjä antureita, joilla voidaan saavuttaa tarkempi sijaintitieto ja etäisyyden mittaus. Lisäksi tutkitaan paikannusta useita inertia-antureita käyttämällä. Inertia-antureilla voidaan esimerkiksi havaita, eteneekö taistelija juosten vai esim. ryömien tai onko tämä maannut paikallaan pitkän aikaa

Asiasanat
navigointi
sisätilapaikannus
sensorit
tilannetietoisuus
Projektin kesto
Osaamisalue
Muut rahoittajat
MATINE