Hyppää pääsisältöön

Tutkimusstrategia

Paikkatietokeskuksessa tehty korkeatasoinen tutkimus on kansainvälisesti tunnettua ja arvostettua paikkatietoalalla. Uusi tutkimusstrategia on kaudelle 2018–2023.

Visio 2023

Vuoden 2023 visiomme on, että

  • tuotamme paikkatiedon tutkimusta ja ratkaisuja yhteiskunnalle
  • olemme tieteen ja teknologian edelläkävijöitä
  • autamme yhteiskuntaa ja päättäjiä hyödyntämään paikkatietoja ja ymmärtämään niihin liittyvien infrastruktuurien välttämättömyyden
  • osaamisemme kasvattaa yritysten kilpailukykyä ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Strategiset tavoitteet

  • Tutkimus- ja kehittämishankkeet sekä tutkimus- ja asiantuntijapalvelut toteutetaan siten, että niissä voidaan hyödyntää monipuolisesti laitoksen koko osaamispääomaa ja niiden tuloksia voidaan hyödyntää laajasti koko yhteiskunnassa.
  • Paikkatietokeskuksella on runsaasti kansallisella ja kansainvälisellä tasolla yhteistyönä toteutettavia paikkatietoinfrastruktuurin ja siihen liittyvän metrologian tutkimus- ja asiantuntijahankkeita.
  • Paikkatietokeskuksen tieteellistä kilpailukykyä vahvistetaan jatkotutkintojen tukeman huipputason osaamisen, ajanmukaisen tutkimusinfrastruktuurin, ajankohtaisen korkeatasoisen tutkimuksen, toimivan yhteistyön ja kansainvälisesti arvostettujen julkaisujen avulla.
  • Paikkatietokeskus verkostoituu tiedeyhteisön, elinkeinoelämän ja julkishallinnon kanssa ja tiedottaa tutkimustuloksistaan aktiivisesti.

Strategiset osaamisalueet 2018–2023

Paikkatietokeskuksen toiminnan määrittelevät strategiset osaamisalueet, jotka sisältävät yhden tai useamman osaston tehtäviä ja kehittämisvastuita. Osaamisalueisiin sisältyvät asiantuntijatehtävien, toteutettavien tutkimusohjelmien ja yksittäisten hankkeiden aiheet.

Strategiset osaamisalueet ovat

Strategiset osaamisalueet osastoittain

Osastojen strategiset osaamisalueet.

Strategiset osaamisalueet 2013–2017

Paikkatietokeskuksen toiminnan määrittelevät osaamisalueet, jotka sisältävät yhden tai useamman osaston tehtävät ja kehittämisvastuut. Osaamisalueisiin sisältyvät asiantuntijatehtävien, toteutettavien tutkimusohjelmien ja yksittäisten hankkeiden aiheet.

Paikkatietokeskuksen strategiset osaamisalueet vuosina 2013–2017 olivat