Hyppää pääsisältöön

Ilmoitus tutkimuslupahakemuksesta

Nähtävilläolo päättyy
Kunta/Kiinteistö
Kuopio
Siilinjärvi
Hakija
Savon Voima Verkko Oy
Mondi Group Oy
Asiatunnus tai Toimitusnumero
MML 80178/03 04/2024

Ilmoitus tutkimuslupahakemuksesta

Savon Voima Verkko Oy ja Mondi Group Oy ovat hakeneet Maanmittauslaitokselta lunastuslain (603/1977) 84 §:n mukaista tutkimuslupaa suunniteltavia uusia 110 kV voimajohtoja varten Kuopion kaupungin ja Siilijärven kunnan alueilla. Suunniteltavat johtoreitit alkavat Fingrid Oyj:n uudelta Sorsasalon kytkinlaitokselta. Sorsasalo-Mondi johtoreitti päättyy Mondin voimalaitokselle ja Sorsasalo-Toivala johtoreitti päättyy Toivalan sähköasemalle. Tutkimuslupaa haetaan 500 metriä leveälle alueelle lupahakemuksen liitekartassa esitettyjen johtoreittien keskilinjan molemmin puolin. Tutkimuslupaa haetaan kolmeksi vuodeksi.

Maastotutkimusten tarkoituksena on mitata ja selvittää voimajohdon suunnittelun ja johtoalueiden käyttöoikeuksien perustamisen kannalta tarpeelliset seikat. Suunnitelluilta pylväspaikoilta tutkitaan maaperän kantavuus kairaamalla ja uusi johtolinja merkitään maastoon puukepein.

Maanmittauslaitos varaa tutkittavien kiinteistöjen omistajille ja haltijoille sekä muulle asianosaiselle mahdollisuuden esittää hakemuksen johdosta oman lausuntonsa asiasta. Kirjalliset lausunnot pyydetään toimittamaan viimeistään 6.5.2024 osoitteella kirjaamo@maanmittauslaitos.fi tai Maanmittauslaitos/Kirjaamo, PL 84, 00521 Helsinki (kirjaamon puhelin 029 530 1115). Lausunnossa tulee olla asiatunnus MML 80178/03 04/2024.

Hakemusasiakirjoihin voi tutustua kaikissa Maanmittauslaitoksen palvelupisteissä esittämällä hakemuksen asiatunnuksen tai niistä voi pyytää kopioita Maanmittauslaitoksen kirjaamosta. Tiedoksianto hakemuksesta katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä siitä, kun tämä ilmoitus on julkaistu (28.3.2024) Maanmittauslaitoksen verkkosivulla (https://www.maanmittauslaitos.fi/kuulutukset).

 

Mikko Alanissi

Maanmittausinsinööri (DI)

Maanmittauslaitos