Hyppää pääsisältöön

Kiinteistön myyjän muistilista

Voit myydä kiinteistösi kiinteistövaihdannan palvelun kautta. Tällöin kauppa ei edellytä kaupanvahvistajaa. 

Kun olet myymässä kiinteistösi tai osan kiinteistöstä eli määräalan, anna ostajalle tarkastettavaksi lainhuuto- ja rasitustodistus sekä tarvittaessa kiinteistörekisteriote.

  • Lainhuutotodistuksesta käy ilmi omistajatiedot. Jos et ole hakenut lainhuutoa, anna ostajalle ne asiakirjat, joilla itse olet kiinteistön saanut. 
  • Rasitustodistus sisältää tiedot kiinnityksistä sekä kirjatuista vuokra- ja muista oikeuksista sekä merkinnöistä, mitkä voivat rajoittaa kiinteistön käyttöä ja myyntiä.
  • Kiinteistörekisteriote kertoo esimerkiksi kiinteistön pinta-alan ja yhteisalueosuudet  sekä tiedon mahdollisista tieoikeuksista ja -rasitteista.
  • Jos olet myymässä määräalaa, tarvitset kartan, johon myytävä alue on merkitty. Ilmaisen kartan voit rajata ja tulostaa Karttapaikalla ilmaiseksi Mittaa pinta-ala -toiminnon avulla.

Voit ostaa kiinteistöihin liittyviä otteita ja todistuksia asiointipalvelusta. Lue lisää maksullisten otteiden tilaamisesta. Voit tilata otteet ja todistukset myös asioidessasi kiinteistövaihdannan palvelussa.

Kiinteistövaihdannan palvelu

Voit luovuttaa oman kiinteistön, hakea kiinnityksiä, sähköisen panttikirjan siirtoa tai allekirjoittaa asiakirjoja.

Lue lisää