Hyppää pääsisältöön

Etsi kaupanvahvistaja

Kaupanvahvistuksessa kiinteistön luovutus (esimerkiksi kauppa tai lahja) vahvistetaan kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön. Vahvistuksen voi tehdä ainoastaan kaupanvahvistaja.

Kiinteistövaihdannan palvelussa tehtävissä luovutuksissa ei tarvita kaupanvahvistajaa.

Lue lisää Kiinteistövaihdannan palvelusta

Jos käytät sopimuksen teossa kaupanvahvistajaa, sinun ei tarvitse hakea lainhuutoa itse. Voit pyytää kaupanvahvistajaa tekemään lainhuutohakemuksen puolestasi luovutusilmoituksen yhteydessä.

Hae kaupanvahvistajia

Kaupanvahvistajahaku sisältää tiedot kaikista Suomessa toimivista kaupanvahvistajista. Voit hakea kaupanvahvistajia kirjoittamalla yhden tai useampia hakuehtoja. Kaupanvahvistajan nimeä klikkaamalla saat lisätietoja. Sovi kaupanvahvistuksesta tarkemmin suoraan kaupanvahvistajan kanssa.

Kaupanvahvistajahakuun kirjaudutaan suomi.fi -tunnistautumisen kautta. Voit tunnistautua suomalaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä sähköisellä henkilö- tai toimikortilla.

Kirjaudu kaupanvahvistajahakuun

Kaupanvahvistajaa voi myös tiedustella Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelusta, jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää kaupanvahvistajahakua.

Kaupanvahvistaminen

Tuote Hinta € (ilman alv.) Hinta € (sis. alv.)
7650105327
Kaupanvahvistamisen maksu (kauppa tai muu luovutus)
128,00 Ei arvonlisäveroa
7650105328
Luovutuskirjan tai muun asiakirjan kopio / sivu
2,00 Ei arvonlisäveroa

Lisäksi kaupanvahvistaja perii matkakustannukset.