Hyppää pääsisältöön

Ilmoitus tutkimuslupahakemuksesta

Nähtävilläolo päättyy
Kunta/Kiinteistö
Kiuruvesi
Vieremä
Hakija
Myrsky Energia Oy
Asiatunnus tai Toimitusnumero
MML 91635/03 04/2024

Ilmoitus tutkimuslupahakemuksesta

Myrsky Energia Oy on hakenut Maanmittauslaitokselta lunastuslain (603/1977) 84 §:n mukaista tutkimuslupaa Kiuruvedelle suunnitteilla olevan Kaikonsuon aurinkovoimapuiston liittymisjohdon suunnittelua varten. Liityntä on tarkoitus tapahtua 110 kV voimajohdolla Savon Voima Verkko Oy:n Vieremän sähköasemalle. Tutkimuslupaa haetaan kahdelle alustavalle reittivaihtoehdolle ja ne ovat pituudeltaan noin 14.5 kilometriä. Tutkittavat voimajohtoreitit sijoittuvat Kiuruveden kaupungin ja Vieremän kunnan alueille ja reittivaihtoehdot on esitetty lupahakemuksen liitekartassa. Tutkimuslupaa haetaan 200 metriä leveälle alueelle suunniteltujen reittivaihtoehtojen keskilinjan molemmin puolin. Tutkimuslupaa haetaan kolmeksi vuodeksi.

Tutkimuslupaa haetaan johdon rakentamistarpeeseen liittyvän suunnittelun vuoksi ja voimajohdon sijainnin tarkempaa suunnittelua varten. Tarkoitus on muun muassa tehdä suunnitelluilla pylväspaikoilla pohjatutkimuksia painokairausmenetelmällä ja merkitä pylväspaikat maastoon puupaaluin.

Maanmittauslaitos varaa tutkittavien kiinteistöjen omistajille ja haltijoille sekä muulle asianosaiselle mahdollisuuden esittää hakemuksen johdosta oman lausuntonsa asiasta. Kirjalliset lausunnot pyydetään toimittamaan viimeistään 13.5.2024 osoitteella kirjaamo@maanmittauslaitos.fi  tai Maanmittauslaitos/Kirjaamo, PL 84, 00521 Helsinki (kirjaamon puhelin 029 530 1115). Lausunnossa tulee olla asiatunnus MML 91635/03 04/2024.

Hakemusasiakirjoihin voi tutustua kaikissa Maanmittauslaitoksen palvelupisteissä esittämällä hakemuksen asiatunnuksen tai niistä voi pyytää kopioita Maanmittauslaitoksen kirjaamosta. Tiedoksianto hakemuksesta katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä siitä, kun tämä ilmoitus on julkaistu (4.4.2024) Maanmittauslaitoksen verkkosivulla (https://www.maanmittauslaitos.fi/kuulutukset).

 

Mikko Alanissi

Maanmittausinsinööri (DI)

Maanmittauslaitos