Hyppää pääsisältöön

MyGeoTrust

MyGeoTrust on Tekesin rahoittama iso strateginen tutkimusavaus. Tutkimusavaukset ovat rohkeita tutkimusprojekteja, joiden odotetaan tarttuvan vaikeisiin mutta tulevaisuudessa merkittäviin tutkimuskysymyksiin. Yritysten näkemys tulosten hyödyntämisestä liiketoiminnassa korostuu tutkimusprojektien toteutuksessa alusta lähtien.

MyGeoTrust projektin tavoitteena on mullistaa joukkoistettu mobiilitiedonkeruu. Tällä hetkellä yritykset kuten Google ja Apple keräävät erilaisia tietoja, esim. paikkatietoa, miljoonilta kännykän ja tabletin käyttäjiltä. Monet käyttäjät eivät kuitenkaan tiedosta tätä, sillä vaikka ohjelmistojen käyttöehdoissa ilmoitetaan tiedonkeruusta, se ei tapahdu läpinäkyvästi.  MyGeoTrust -projekti pyrkii muuttamaan tilanteen osoittamalla, että tietoja on mahdollista kerätä vastuullisemmin.

MyGeoTrustin tarkoitus on luoda mobiileille paikkatietopalveluille vaihtoehtoinen alusta, joka on alusta alkaen suunniteltu käyttäjien yksityisyyttä kunnioittaen. Luottamus käyttäjäyhteisöön saavutetaan tietojen käytön läpinäkyvyydellä. Näihin periaatteisiin perustuen voidaan muuttaa ekosysteemejä, joilla joukkoistettua dataa kerätään.

Asiasanat
yksityisyys
navigointi
joukkoistaminen
paikannus
Projektin kesto
Osastot
Geoinformatiikka ja kartografia
Osaamisalue
Tutkimusryhmät
Rahoittajat
FGI
Tekes
Projektin yhteistyötahot
Helsingin yliopisto
Linkit