Hyppää pääsisältöön

Raakadatapalvelu

Raakadatapalvelun kautta voi hankkia Maanmittauslaitoksen FinnRef- ja FINPOS- tukiasemien reaaliaikaisia GNSS-datavirtoja. Palvelu on maksullinen ja edellyttää sopimusta. Palvelun hinnoittelu löytyy Maanmittauslaitoksen hinnastosta hakutoimintoa käyttäen otsikolla: ”GNSS - reaaliaikainen asemadata”. Jos olet kiinnostunut datan ostamisesta, tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä finpos@maanmittauslaitos.fi

Dataa voi ostaa esimerkiksi yksittäiseltä asemalta käytettäväksi sellaisenaan reaaliaikaiseen RTK-paikannukseen, tai joukolta asemia paikannuspalvelun tai jonkin muun palvelun tuottamiseksi. Tukiasemien havaintodata lähetetään asiakkaalle muokkaamattomana. Palvelusta on saatavilla noin 90 tukiaseman data. Lisätietoja FinnRef-asemista, FINPOS-asemalistaus E2-palvelun sivulla. 

Palvelun asiakas saa käyttöönsä tunnukset, joiden avulla palveluun luodaan yhteys. Palvelusta datavirta lähetetään asiakkaalle internetin välityksellä NTRIP-protokollan (Networked Transport of RTCM via Internet Protocol) mukaisesti. Tunnukset sallivat yhdistämisen kerralla niin moneen datavirtaan kuin asiakkaan tilaus on tehty.

Palvelusta saatava data on ensisijaisesti RTCM 3 -formaatissa (MSM7-viestityypit havaintodatalle). Alla olevassa taulukossa on listattu lähetettävät viestityypit ja niiden kuvaukset.

Raakadatapalvelun liitospisteet (mountpoint) lähettävät asemilta ainakin seuraavia viestejä:

 

Viestin tyyppi

Lähetysväli (s)

Sisältö

1006

30

Tukiaseman sijainti

1008

30

Tukiaseman antennin tyyppi

1013

60

Parametrejä: Tukiaseman ID, modifioitu juliaaninen päivä (MJD), karkaussekunnit (GPS-UTC ero), jne.

1033

30

Tukiaseman antennin ja vastaanottimen tyyppi

1077

1

GPS-havainnot (MSM7)

1087

1

Glonass-havainnot (MSM7)

1097

1

Galileo-havainnot (MSM7)

1107

1

SBAS-havainnot (MSM7)

1127

1

Beidou-havainnot (MSM7)

1230

60

Glonass koodi- ja vaihehavainnon ero

Lisätietoja ja tilaukset

Ota yhteyttä: finpos@maanmittauslaitos.fi