Ympäristön aktiivinen kaukokartoitus - 'ActiveSensing'
ActiveSensing-tutkimusryhmä koostuu fysiikan, kartoituksen, ympäristötutkimuksen (geofysiikka) ja mittaustekniikan tutkijoista.
ActiveSensing-tutkimusryhmä koostuu fysiikan, kartoituksen, ympäristötutkimuksen (geofysiikka) ja mittaustekniikan tutkijoista.
Projektissa toteutetaan Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) tilauksesta selvitys, jonka lopputuotoksena on kuvaus GNSS-palvelujen tarjonnasta ja toiminnasta. Selvityksen avulla kartoitetaan GNSS-palvelujen tarjonta ja toimijat sekä kotimaassa että ulkomailla ja saadaan kuvaus kokonaistilanteesta.
GNSS-Finland Service projektissa toteutetaan palvelua, jonka kautta tarjotaan kaikkien neljän maailmanlaajuisen satelliittipaikannusjärjestelmän (GPS, Galileo, GLONASS ja BeiDou) eri taajuuksien signaalien laatua koskevia tietoja. Lisäksi palvelussa välitetään Traficomille hälytysviestejä, jotka koskevat erilaisia ennalta määritettyjä signaalipoikkeamia. Poikkeamat voivat olla esimerkiksi häiriöitä signaalin kulussa. Projekti on jatkoa kesäkuussa 2019 päättyneelle GNSS-Finland (Global Navigation Satellite System signal quality monitoring in Finland - FinSig) -projektille.
Tehokas ja turvallinen mineraalien tunnistaminen: reaaliaikaiset älykkäät menetelmät (Kaivos) – Business Finland Challenge Finland -projekti.
Nykyisin käytössä olevat laserkeilaimet tuottavat paikkatiedon (x, y, z) lisäksi kohteen intensiteettimittauksen (I), jota on hyödynnetty hyvin vähän
Laserspektroskopia-projektissa hyödynnetään äskettäin markkinoille tullutta uudentyyppistä superjatkumolaser-tekniikkaa.
Tutkimushankkeen tarkoituksena on rakentaa monikanavaisen, ns. hyperspektraalisen LiDAR:in prototyyppi.
Paikkatietokeskuksessa kehitetty hyperspektraalinen lidar (HSL) tuottaa 3D-muotoista etämittaustietoa.
Projektin tavoitteena on kehittää automaattista, luotettavaa ja itseoppivaa mineraalikartoitusta aktiivisen hyperspektraalisen mineraalintunnistuksen,
GNSS-Finland (Global Navigation Satellite System signal quality monitoring in Finland) hyödyntää Suomen kansallista GNSS-verkostoa, FinRefiä, ensisijaisessa GNSS-signaalin laadun valvonnassa. Projektissa kehitetään ja testataan palveluarkkitehtuuria ja kartoitetaan sen laitteisto-, ohjelmisto- ja tiedonsiirtotarpeet.
Projekti tuottaa spektroskooppisia ja radiometrisiä laserkeilausmenetelmiä pohjoisen ympäristön kaukokartoitukseen.