Muuttuvan maan kaukokartoitus – tutkimustiimi
Tavoitteena on mittaustekniikoiden kehittäminen ja soveltaminen maan muutosten mittaamiseen ja ymmärtämiseen sekä globaalimuutokseen liittyvien ilmiöiden seurannassa.
ActiveSensing-tutkimusryhmä koostuu fysiikan, kartoituksen, ympäristötutkimuksen (geofysiikka) ja mittaustekniikan tutkijoista.
Projektissa toteutetaan Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) tilauksesta selvitys, jonka lopputuotoksena on kuvaus GNSS-palvelujen tarjonnasta ja toiminnasta. Selvityksen avulla kartoitetaan GNSS-palvelujen tarjonta ja toimijat sekä kotimaassa että ulkomailla ja saadaan kuvaus kokonaistilanteesta.
Tehokas ja turvallinen mineraalien tunnistaminen: reaaliaikaiset älykkäät menetelmät (Kaivos) – Business Finland Challenge Finland -projekti.
Nykyisin käytössä olevat laserkeilaimet tuottavat paikkatiedon (x, y, z) lisäksi kohteen intensiteettimittauksen (I), jota on hyödynnetty hyvin vähän
Laserspektroskopia-projektissa hyödynnetään äskettäin markkinoille tullutta uudentyyppistä superjatkumolaser-tekniikkaa.
Tutkimushankkeen tarkoituksena on rakentaa monikanavaisen, ns. hyperspektraalisen LiDAR:in prototyyppi.
Paikkatietokeskuksessa kehitetty hyperspektraalinen lidar (HSL) tuottaa 3D-muotoista etämittaustietoa.
GNSS-Finland (Global Navigation Satellite System signal quality monitoring in Finland) hyödyntää Suomen kansallista GNSS-verkostoa, FinRefiä, ensisijaisessa GNSS-signaalin laadun valvonnassa. Projektissa kehitetään ja testataan palveluarkkitehtuuria ja kartoitetaan sen laitteisto-, ohjelmisto- ja tiedonsiirtotarpeet.
Projekti tuottaa spektroskooppisia ja radiometrisiä laserkeilausmenetelmiä pohjoisen ympäristön kaukokartoitukseen.