Paikkatietoalusta

Paikkatietoalusta on Maanmittauslaitoksen ylläpitämä palvelukokonaisuus, joka edistää paikkatietojen tehokäyttöä. Voit testata beta-vaiheen palveluita osoitteessa beta.paikkatietoalusta.fi

Paikkatietoalustalta löydät palveluita sekä tiedon tuottajille että tiedon käyttäjille. Osa palveluista on tarkoitettu ammattikäyttöön, toisia taas voi hyödyntää kuka tahansa paikkatiedosta kiinnostunut. Tiedontuottajille suunnatut palvelut tukevat kuntia ja muita paikkatiedon tuottajia tiedon laadun ja yhtenäisyyden parantamisessa.

HUOM! Sivut täydentyvät huhtikuun 2020 aikana. Jos et löydä juuri nyt vastauksia kysymyksiisi, ole yhteydessä info@paikkatietoalusta.fi.

Paikkatiedot tehokäyttöön -ohjelman kaavio, joka osoittaa miten ohjelma rakentuu suhteessa yhteiskunnan tarpeisiin.
Paikkatietoalusta on osa palveluketjua, joka tuottaa hyötyä paikkatietoa tarvitseville ekosysteemeille. Kokonaisuus kehittyy yhteistyössä keskeisten kumppaneiden kanssa.

Paikkatiedot tehokäyttöön

Maanmittauslaitos edistää paikkatietojen yhteentoimivuutta ja tehokäyttöä yhteiskunnassa. Tarkka, laadukas ja yhteentoimiva paikkatieto on edellytys koko yhteiskunnan turvalliselle kehittämiselle. Paikkatiedon tehokkaaman hyödyntämisen avulla voidaan tehdä fiksumpia, tietoon perustuvia päätöksiä. Päällekkäinen työ vähenee ja kustannukset säästyvät.

Paikkatietoalustaa kehitetään Maanmittauslaitoksessa osana Paikkatiedot tehokäyttöön -ohjelmaa. Ohjelmassa edistetään paikkatietojen yhteiskunnallista tehokäyttöä, paikkatietopoliittisen selonteon toimeenpanoa ja jatketaan Paikkatietoalusta-hankkeessa vuosina 2017–2019 tehtyä työtä. Tähtäämme siihen, että Suomella on maailman innovatiivisin ja turvallisin paikkatiedon ekosysteemi. 

Lue lisää uuden osoitetietojärjestelmän kehittämisestä.

Tilaa Paikkatietoalustan uutiskirje

Katso opasvideoita ja webinaareja Paikkatietoalustan YouTube-kanavalta 

Seuraa Paikkatietoalustaa Twitterissä 

Usein kysyttyä

Jäikö jokin askarruttamaan Paikkatietoalustassa?

Täältä löydät usein kysytyt kysymykset

Julkaisut

Paikkatietoalustan ja Kansallisen maastotietokannan (KMTK) selvitykset ja raportit löydät Julkaisut-sivulta.

Tutustu julkaisuihin

Teema

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa palautetta Paikkatietoalustasta?
Ota yhteyttä info@paikkatietoalusta.fi

Haluatko tukea palveluiden käytössä?
Ota yhteyttä asiakastukeen: 

tuki@paikkatietoalusta.fi