Hoppa till huvudinnehåll

Inställningar

Byte av användargränssnittets språk

Du kan välja språket som används i tjänsten (svenska/finska). Klicka på knappen Använd för att aktivera det valda språket. Vid val av språk startas tillämpningen på nytt, varvid kartfönstret töms på objekt och avgränsningar.

Byte av lösenord

Du kan byta lösenord i inloggningsfönstret till Fastighetsdatatjänsten eller via behörighetshanteringen.

I inloggningsfönstret till Fastighetsdatatjänsten finns en länk, via vilken du kan beställa ett nytt lösenord till din e-post. Mata in ditt användarnamn och din e-postadress i fönstret som öppnas och klicka på OK. I följande fönster bekräfta ditt för- och efternamn genom att klicka på Skicka.

Du kan byta lösenord i behörighetshanteringen med funktionen Byt lösenord. Mata in önskat lösenord i fältet Lösenord och bekräfta lösenordet genom att skriva in det på nytt. Klicka på Skicka.

Läs mer om  behörighetshanteringen. (på finska)

Till byte av lösenord i behörighetshanteringen kommer du också från fliken Inställningar i Fastighetsdatatjänsten.

Krav för lösenord

Lösenordet ska innehålla minst 15 tecken samt både stora och små bokstäver och minst en siffra. Lösenordet får inte innehålla skandinaviska tecken och det får inte vara det samma som något av dina fem senaste lösenord.

Det gamla gränssnittet

Klicka på länken för att övergå till Fastighetsdatatjänstens tidigare version. Märk att det gamla gränssnittet förutsätter att tilläggskomponenten Java installeras i webbläsaren. Tjänstens nya egenskaper är inte tillgängliga i den gamla versionen. När du använder det gamla gränssnittet kan du komma till det nya gränssnittet via menyn Inställningar.