Hyppää pääsisältöön

Kiinnitystiedot pankeille

Kiinnitystietojen aineistopalvelusta saa kiinnitystietoja xml-muotoisena aineistona. Palvelu on tarkoitettu pankkien omien vakuustietojen ylläpitoon.

Pankki voi tilata aineiston, joka sisältää tiedot asiakkaan tilauksessa valitsemistaan kiinnitysmuutoksista haluamaltaan aikaväliltä. Muutoksia voivat olla esimerkiksi uudet kiinnitykset, muutetut kiinnitykset ja kiinnitysten siirrot.

Tiedot poimitaan pankin Y-tunnuksella ja aineistot voi tilata säännöllisinä päivityksinä. Aineistot toimitetaan aineistonvälityshakemistoon, josta tiedot voi noutaa manuaalisesti tai automaattisesti.

Palvelun käyttö edellyttää lupaa ja tietoturvavaatimusten noudattamista. Palvelun käytöstä laaditaan sopimus.

Tiedot tuotetaan ajantasaisesta kiinteistötietojärjestelmästä.

Kiinnitystiedot

Kiinnitystiedot -tuotteeseen tulostetaan kaikki tiedot kiinnityksistä, kuten esim. kiinnitystunnus, rahamäärät, panttikirjan saajat jne. Tarkemmat tiedot tuotteesta löytyvät teknisestä kuvauksesta

Kiinnityksistä tämän hetken tiedot, ei historiatietoja. Lakanneista kiinnityksistä ei ole saatavissa tietoja. Kirjalliset kiinnitykset eivät tule mukaan.

Poimintatavat:

Muuttuneita kiinnityksiä voi hakea seuraavilla hakuparametreilla:

  • muutostapahtumalaji
  • aikaväli

Tietosisältö:

Tiedostoon tulostetaan aina kaikki tietokantaan tallennettu tieto täydellisenä. Tuotteesta on vain yksi tuoteversio.

 

Kiinnitystietojen aineistopalvelu

Tuote Hinta € (ilman alv.) Hinta € (sis. alv.)
8510
Kiinnitystiedot
0,37 0,46

Kiinnitystiedot on tarkoitettu pankkien käyttöön. Pankit voivat pyytää hakemuslomakkeen verkkopalveluiden asiakastuesta: verkkopalvelut(at)maanmittauslaitos.fi.

Aineistonvälityshakemisto

Tiedot toimitetaan aineistonvälityshakemistoon, josta ne voi noutaa manuaalisesti tai automaattisesti.

Ohjeet aineistojen noutoon manuaalisesti (pdf). 

Ohjeet aineistojen noutoon automaattisesti (pdf).

Tiedot ovat noudettavissa aina irrotuspäivän aamuna. Tiedostot säilyvät aineistovälityshakemistossa 60 vuorokautta tiedoston syntymisestä.

Aineistonvälityshakemistoon voi muodostua tiedostoja myös muina kuin tilattuina päivinä. Esimerkiksi arkipyhille osuvat tilaukset toimitetaan seuraavana arkipäivänä. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että kaikki aineistonvälityshakemistoon ilmestyneet tiedostot ladataan zip-tiedoston nimessä olevan päiväyksen mukaisessa järjestyksessä.

Pakattu zip-tiedosto sisältää varsinaisen datan (.xml) ja dataan liittyvän metatiedon (.meta.xml). Metatiedoista selviää mm. tarkka irrotusajankohta.

Muuttuneiden kohteiden tilauksessa toimitettavissa tiedostoissa on mukana myös muita tietoja, kuin vain muuttunut tieto. Tiedosto voi olla myös tyhjä, jos kyseessä olevan tilauksen hakuehdoilla ei ole löytynyt yhtään muuttunutta kohdetta.