Nimistön kyselypalvelu (OGC API Features)

Palvelussa on tarjolla paikka, paikannimi- ja karttanimitietoja. Tiedot tuotetaan nimistörekisteristeristä. Aineisto päivittyy jatkuvasti.

Tarkistetut ja ajantasaiset nimistötiedot palvelevat esimerkiksi viranomaisten ja median täsmällistä viestintää, geokoodausta, paikkatietojärjestelmiä, karttatuotantoa, karttasovelluksia ja niiden paikkahakuja, paikannimien kansallista ja kansainvälistä standardointia, nimistönsuunnittelua, eri alojen tutkimusta sekä kaikkia, jotka tarvitsevat tietoa siitä, mikä on oikea tai suositeltu tapa kirjoittaa tietyn paikan nimi.

Aineistot ovat Maanmittauslaitoksen avoimen tietoaineiston lisenssin alaisia. Palvelu tarjotaan avoimena rajapintana, jonka käyttö on maksutonta. Käyttäjä tunnistetaan API-avaimella. Lue lisää Maanmittauslaitoksen avoimen rajapinnan käyttöehdoista ja API-avaimen luomisesta ja käyttämisestä.

Palvelusta on katsottavissa tutustumisvideo Maanmittauslaitoksen YouTube-kanavalla.

Palvelu on käytettävissä 24/7.

Nimistö aineistoa kuvattuna kartalla.
Kuvassa Nimistön kyselypalvelun kautta on haettu yksinkertaistetut paikannimet kartalle. Paikannimet on esitetty Maastotietokannan kyselypalvelun järvi kohteen kanssa, jota on visualisoitu.

Palvelusta on saatavilla seuraavat tuotteet:

  • Paikat
  • Paikannimet
  • Paikannimet, yksinkertaistettu
  • Karttanimet

Tuotteet on kuvattu tarkemmin teknisessä kuvauksessa.

Avointa rajapintayhteyttä voi käyttää vapaasti, eikä palvelussa ole käyttömäärärajoituksia, mutta palvelujen käyttö vaati käyttäjäkohtaisen API-avaimen.  Lue lisää API-avaimen luomisesta ja API-avaimen käytöstä.

Rajapintaa voit käyttää Maanmittauslaitoksen avoimen rajapintapalvelun käyttöehtojen mukaisesti. Aineistot ovat Maanmittauslaitoksen avoimen tietoaineiston lisenssin alaisia.

Palveluosoite https://avoin-paikkatieto.maanmittauslaitos.fi/geographic-names/features/v1/

Rajapinnan tekninen tuki palvelee ma - pe klo 8 - 16. Saat tukeen yhteyden verkkolomakkeella.

Mahdollisista häiriöistä ilmoitetaan sovellusinfossa. Palveluun tehtävistä muutoksista tiedotetaan palvelun verkkosivuilla.

Sovellusten ja palveluiden tila

Tarkista sovellusten ja verkkopalveluiden tilanne ja mahdolliset häiriöt.

Verkkopalveluiden asiakastuki

Ota yhteyttä asiakastukeen: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi tai 029 530 1119.

Ongelmia palvelun käytössä?

Ota yhteyttä tekniseen tukeen.