Hoppa till huvudinnehåll

Redan 900 bekanta medarbetare – och antalet växer hela tiden

Pasi Patrikainen
Bild:
Maanmittauslaitos

Tre månader som generaldirektör ligger bakom. Till min glädje har jag redan fått tillfälle att möta över hälften av vår 1700-hövdade personal. Det handlar om att lära känna personalen, våra verksamhetsställen, intressenter och tjänsteproducenter. Jag ska fortsätta att sätta mig in i Lantmäteriverkets breda uppdrag.

Genom mötet med människor vill jag skaffa mig en helhetsbild av vår organisationskultur och anpassa min ledarstil till Lantmäteriverket.

När jag lyssnat på personalen och intressenterna har jag hört tankar om utveckling av verksamheten och vårt samarbete. Personalen har också varit intresserad av mina tankar kring hur jag vill leda Lantmäteriverket i framtiden. 

Undersökningarna om Lantmäteriverkets personalnöjdhet och rykte visar att Lantmäteriverkets personal gillar sitt arbete och är mycket engagerad.

Vi ser nu ett brett samarbete mellan centrala intressenter, såsom andra statliga ämbetsverk, både inom forskning och i tjänster för medborgarna. Det är bara genom samarbete som kunderna kan erbjudas smidiga och högkvalitativa servicehelheter. Jag hoppas och förväntar mig att det nya året ska ge en rik dialog och diskussion om hur vi tillsammans kan utveckla Lantmäteriverket och göra våra tjänster ännu bättre och flexiblare. 

Det nya året har planerats under hösten och nu är det dags att skapa klarhet om årets inriktning för personalen.

Sammantaget har de här tre månaderna som generaldirektör varit just så givande och intressanta som jag tänkte mig då jag tog emot uppdraget. 

God fortsättning på 2023 till oss alla!

 

Pasi Patrikainen

Författaren är generaldirektör vid Lantmäteriverket. 

I Lantmäteriverkets blogg behandlar olika skribenter aktuella frågor vid Lantmäteriverket.

 

Lantmäteriverket

Bloggar