Hoppa till huvudinnehåll

En ny temasida stödjer kommunernas arbete

Lantmäteriverket har lanserat en ny temasida för kommunerna. Vi har gjort en sammanställning av de tjänster som är relevanta för kommunerna samt information och stöd för användarna. Vi tillhandahåller också information om aktuella teman och samarbetsmöjligheter. Avsikten är att förtydliga informationen till kommunerna. 

Kuvan etualalla näkyy kalliota. Keskellä kuvaa kulkee katu suoraan eteenpäin. Kadun molemmilla puolilla on oransseja tiilikerrostaloja. Kadun laidoilla on puisto.
Bild:
Pixabay

Lantmäteriverket tillhandahåller kommunerna fastighets- och lägenhetsuppgifter och grundläggande geografisk information samt tjänster som hjälper kommunerna att planera, bygga och underhålla den byggda miljön. Vi erbjuder också stöd och verktyg för att bland annat föra ett fastighetsregister, upprätta fastighetsköp och arrendeavtal samt förbättra kompatibiliteten av geodata och uppfylla förpliktelserna enligt Inspire-direktivet. Kommunerna är för Lantmäteriverket en betydande kundgrupp och samarbetspartner vid dataframställning och därför är det viktigt att den relevanta informationen går att hitta. 

Datainnehållet på temasidan för kommunerna har under processen preciserats så att det bättre tillgodoser kommunernas behov. Till exempel har vi lagt till bland annat en sida om materialsamarbetet.

Ta del av temasidan och berätta oss vad du tycker om den. Skicka din respons via det allmänna responsformuläret. På formuläret kan du också lämna oss dina förslag till utveckling av temasidan. 

Ta del av den nya webbsidan
Ge respons om webbplatsen

Lantmäteriverket

Nyheter och artiklar